zondag 18 september 2022

Geen goede dag en zevende plek in tijdrit WK

De individuele tijdrit van de wereldkampioenschappen in Wollongong zijn zondag op een teleurstelling uitgelopen voor Annemiek. Waar landgenote Ellen van Dijk haar titel wist te prolongeren, kwam Annemiek niet verder dan de zevende tijd, op 1.43 minuten van het goud. Niet het resultaat waar ze op gehoopt had. “Ik stond echt aan de start met het vertrouwen dat ik wereldkampioen kon worden, maar het was duidelijk niet mijn dag. Terwijl ik wel een goed gevoel had en ook heel erg in deze voorbereiding geloofde.”

Tijdens de 34,2 kilometer lange tijdrit waren er twee tussenpunten. Bij de eerste noteerde Annemiek de tiende tussentijd. Dat had ze niet verwacht. “Ik ben goed hard vertrokken, maar merkte op het tussenpunt aan de reactie uit de auto al wel dat ik best wat achterstand had en er een tandje bij moest”, zo vertelt ze. “Terwijl ik dacht dat ik al niet zo heel zacht was vertrokken. Mijn benen liepen vrij snel vol. Op een gegeven moment weet je dan dat de beloning van het worden van wereldkampioen er niet in zit die dag. Dan moet je jezelf over de limiet proberen te krijgen, wetende dat die beloning er niet in gaat zitten. Dan wordt zo’n tijdrit wel echt een lijdensweg.”

Onderweg had Annemiek dus door dat het vandaag niet ging lukken om de wereldtitel te pakken, maar hoe het precies ging kon ze niet zien. Dat kwam na de finish. “Achteraf zag ik wel dat ik ook ver onder de wattages zat die ik normaal rijd. Dat kon je tijdens deze tijdrit niet goed in de gaten houden onderweg, omdat het heel erg op en af ging. Maar achteraf gezien, was het ver onder de maat. Ik denk dat dit mijn slechtste tijdrit ooit was. Waardoor het komt weet ik niet, maar ik had het vandaag niet. Ik geloof nog steeds dat ik gewoon goed ben en heb ook vertrouwen voor woensdag en zaterdag, maar vandaag was het in ieder geval niks. Dit moet ik gauw vergeten en me voorbereiden op de volgende twee wedstrijden die komen.”

Woensdag weer in actie
Aan de voorbereiding lag het zeker niet. Annemiek deed op hoogtestage bijvoorbeeld veel op de tijdritfiets. “Ik had me hier wel echt serieus op voorbereid en kan dus ook daar niet echt een reden in vinden. Het was gewoon duidelijk niet mijn dag en dat heb je soms wel eens met een tijdrit. Ik vind het wel tof dat Ellen haar titel heeft weten te verlengen. Van haar en Grace Brown had ik op voorhand ook ingeschat dat ze zeker op het podium zouden komen en echte uitdagers zouden zijn voor de titel. Voor Ellen ben ik heel blij en haar zege is ook goed voor de sfeer in TeamNL. Woensdag mag ik weer met die kampioene en Riejanne Markus aan de slag in de Mixed Relay.”

Foto: Sprint Cycling Agency

Gepost door: Aschwin Kruders op zondag 18 september 2022

13 reacties op “Geen goede dag en zevende plek in tijdrit WK”

 1. Kathleen schreef:

  Niet te geloven Annemiek… wat een waanzin!
  Diep diep respect.. ik heb het hele appartementen complex wakker gemaakt met mijn geschreeuw.. wat een wedstrijd! WAUW.

 2. Thierry schreef:

  Hey topper,
  Wat een pech weer. Hopelijk kan je na al je opofferingen en zware trainingen van de laatste weken zaterdag toch starten. Wij hopen met je mee

 3. Bruno Clerico Titinet schreef:

  Tantissimi auguri per sabato

 4. Dennis schreef:

  Annemiek ik hoop dat het goed gaat en je gewoon mee kunt fietsen ze zeggen dat het kan je kijkt ook altijd vrolijk topper

 5. Petra Ossenkoppele schreef:

  Wat een pechdag voor jou en voor jullie! Tuurlijk hoop ik dat het elleboogbreukje snel zal herstellen en dat je weer vrolijk rond kunt fietsen. Veel sterkte Annemiek! Groet uit Ede.

 6. Kathleen schreef:

  Hi Annemiek, wat een pech, ik zat te vloeken voor de tv, ws niets vergeleken hoe jij je zult voelen, ik hoop dat alles mee valt en dat je opgelucht het ziekenhuis kunt verlaten, sterkte 🙏🤞

 7. Joost. Kerkhove schreef:

  Wat vandaag niet kon kan woensdag wel. Rust goed en twijfel niet aan jezelf! ❤️🍀💪👍💪

 8. Willem schreef:

  Ook een groot kampioen mag een mindere dag hebben. Ben ervan overtuigd dat er nog 2 gouden medailles op je liggen te wachten in Australie. Onbekende krachten in de sport schreef wijlen Joris van de Berg ooit. Heel veel succes Annemiek.

 9. Sjef van Roovert schreef:

  Ondanks de mindere uitslag vandaag blijf je een groot kampioen.

 10. Marco van den Hout schreef:

  It happens. Geniet nog van de mixed relay en de wegwedstrijd!

 11. Jeroen van Antwerpen schreef:

  Jammer Annemiek, juist met de tijdrit een slechte dag. Bewijst alleen maar weer dat je ook gewoon een mens bent. Ik hou me nu maar vast aan het Yorkshire scenario, de vorm kan je niet kwijt zijn en in een week kan veel veranderen. Heel veel succes!

 12. Shirley van Vleuten schreef:

  Je kan niet altijd goede benen hebben Annemiek. 🙁
  Op naar woensdag voor een nieuwe wedstrijd. 😃👍🏽 Groetjes Richard en Shirley

 13. Felicidades Campeona.
  Sigo tus carreras desde que llegaste al Team Movistar.
  Es asombroso todo lo que haz logrado en 2022 Tour France Giro Italia Vuelta a españa y confío seras campeona mundial en ruta.
  Admiracion
  Respeto
  Y deseo lo mejor del mundo para ti campeona.
  Tengo 60 años aún corto ciclismo máster y sos mi motivación.
  Abrazo y éxitos desde URUGUAY

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten