zondag 4 oktober 2020

Geen goede benen in Luik-Bastenaken-Luik

Ruim een week na de WK heeft Annemiek zondag in Luik-Bastenaken-Luik haar volgende wedstrijd weer gereden. Waar ploeggenote Grace Brown knap tweede werd achter de uiteindelijke winnares Lizzie Deignan, kon Annemiek niet om de prijzen meedoen. “Ik had gehoopt op betere benen vandaag, maar het zat er gewoon niet in”, kijkt ze terug op de koers. “Grace reed een geweldige race en nam mijn plek eigenlijk perfect over.”

Voor het eerst in het tenue als Europees kampioene, hoopte Annemiek zoals gezegd meer te kunnen doen in de koers. “Die rollercoaster met de val, operatie en antibiotica; het heeft er toch wel meer ingehakt dan je eigenlijk wil toegeven. Ik stond wel echt met ambities aan de start, maar de benen waren er vandaag niet. Op het moment dat ik dat tegen Grace zei, was er al een groep vertrokken zonder een renster van ons, dus dat was niet zo goed. Zij deed het top, door in de aanval te gaan en solo naar de kopgroep te rijden, om daar vervolgens nog een keer een aanval te doen. Ze kwam heel dichtbij Lizzie nog.”

Terwijl de negen rensters tellende kopgroep in zijn geheel de groep met favorieten voorbleef, reed Annemiek achterin die groep over de streep. “Voor mij zat er niet meer in. Ik was eigenlijk gewoon blij dat zij daar van voren zat en voelde wel dat ik vandaag het verschil niet kon maken. Ik heb natuurlijk veel over me heen gekregen en ook niet goed kunnen trainen. Dat houd je denk ik nog wel een weekje goed vol en met de WK liet ik dan ook nog een goed niveau zien. Ik had echter gehoopt een week later dat ook nog te hebben, maar dat was helaas niet zo. Positief is wel dat de pols weer een stuk beter voelde in vergelijking met het WK.”

Vlaanderen en Madrid
Al is het oktober, het seizoen zit er door alle wijzigingen op de kalender nog niet op. Zo is op 18 oktober de Ronde van Vlaanderen. “Die koers hoop ik te kunnen halen, al zal dat extra uitdagend zijn met de kasseien. Het is dan echter wel 31 dagen na de operatie en qua pols betreft was het vandaag hoopgevend. Ik zie dus mogelijkheden. Morgen ga ik eerst weer terug naar het ziekenhuis voor een check, om te zien wat deze wedstrijd nu met mijn pols gedaan heeft. Dan maken we een plan met wat er wel en niet mogelijk is. Ik hoop vervolgens ook de Madrid Challenge nog te rijden, als Covid-19 het toelaat.”

Foto: Getty Images

Gepost door: Aschwin Kruders op zondag 4 oktober 2020

3 reacties op “Geen goede benen in Luik-Bastenaken-Luik”

  1. Roeland Gelink schreef:

    Zelfs Merckx was niet elke dag super. Waarom eigenlijk Madrid? Dat lijkt geen wedstrijd die zich leent om verschil met de concurrentie te maken.

  2. Heel jammer maar niet onlogisch naar zo’n hectische voorbereiding. Je zat 2 plekken achter de wereldkampioen dus je was ook niet de enige. Nu heb je weer 2 weken de tijd om je optimaal voor te bereiden voor de volgende race. Dan is de breuk al weer 5 weken geleden; toen ging bij mij het gips er af en mocht ik weer het voetbalveld op. Succes!

  3. José Castillo schreef:

    Excellent, if you can’t you can’t there will be more runs, but congratulations to Brown who defended the team.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten