woensdag 28 maart 2018

Flink gevecht in Dwars door Vlaanderen

Nadat ze in Gent-Wevelgem zondag haar rentree na haar hoogtestage alweer maakte, heeft Annemiek woensdag in Dwars door Vlaanderen weer mee kunnen strijden om de winst. Ze was zelf de aanstichtster van een kopgroep van acht rensters, die niet meer achterhaald werd door het peloton. Annemiek finishte daarbij als vijfde. “In de laatste vijfhonderd meter kwam er opeens een auto het parcours op rijden, waardoor ik uit positie raakte. Ik had ook de benen niet meer om te sprinten na het pareren van alle aanvallen was ik helemaal leeg.”

En dat was slechts het laatste deel van het verhaal, want er ging nog veel meer aan vooraf. “Het was super koud en het regende vandaag”, doet Annemiek haar verslag. “Daarbij had ik een beetje een verkeerde kledingkeus gemaakt, zo bleek. Na vijfenveertig kilometer was ik zo verkleumd, dat ik terug ben gegaan naar de auto. Daar kreeg ik een regenjas en heb ik natte kleding en handschoenen uit kunnen doen. Daarna kwam ik weer in de wedstrijd.”

Tijd om in actie te schieten! “Ik viel aan op de Côte de Trieux en kreeg vier rensters mee. Daarbij met Ellen van Dijk en Floortje Mackaij twee rensters van Sunweb en ook Kasia Niewiadoma en Amy Peters. Molgorzata Jasinska, Ashleigh Moolman en Eugenia Bujak sloten later aan.”

Oversteken
Met twee rensters van Sunweb in de kopgroep, hadden zij een voordeel. “Gracie, Jolien en Sarah zaten net in de groep achter ons, dus ik reed niet mee en zij probeerden over te steken. Helaas lukte dat niet en ondertussen gingen Ellen en Floortje om de beurt aanvallen na de Tiegemberg.”

Net aan het wiel
Opletten geblazen dus en gaten dichtrijden. “Ik zat al een paar keer op een paar meter en kon net aan het wiel van Ellen komen, maar net toen ik Floortje had teruggebracht, ging Ellen in de laatste tien kilometer. Dat gat kreeg ik niet dicht en de rest was ook choco. Ik probeerde het nog een keer in de laatste drie kilometer, maar Ellen was vertrokken.” Van Dijk won solo. Achter haar werd gesprint voor de tweede plaats.

Gepost door: Aschwin Kruders op woensdag 28 maart 2018

Eén reactie op “Flink gevecht in Dwars door Vlaanderen”

  1. Joost kerkhove schreef:

    Goed gereden! Was inderdaad geen weer om een hond door te jagen! Veel respect voor de prestatie in dit hondenweer! Verzorg je goed! Succes zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten