zondag 19 september 2010

Finish Giro della Toscana

Toscane zit er weer op! De 2,2 kilometer tijdrit van vrijdagavond in het donker en op een nat wegdek was (weer) een belevenis… Ik heb geen risico’s genomen en dat leverde een negende plek op. Kirsten Wild won de tijdrit voor Marianne.

De etappe van zaterdag ging goed. Op tien kilometer van de finish lag er nog een behoorlijke klim op ons te wachten. Een groepje van vijf klimmers reed hier weg en ik zat net in de groep erachter. Marianne wist in de afdaling mooi terug te komen en won de etappe! Ikzelf was na mijn val wat voorzichtiger geworden en heb geen risico’s genomen in de afdaling, die nat was van de stortbui die we in de laatste kilometers over ons heen hadden gekregen. Ik kwam zo als zevende binnen, net achter de eerste groep. (Zie ook videofragment). Columbia controleerde vrijwel alle dagen het peloton, zodat het niet mogelijk was om weg te komen. Ook de laatste dag (zondag) werd er gecontroleerd en eindigde in een massasprint. Bronzini won en Marianne werd tweede in deze hectische sprint, die midden door het centrum ging van Florence. Het eindklassement werd gewonnen door Judith Arndt van Columbia. Ikzelf eindigde als zevende deze etappekoers. Ik ben blij dat ik toch deze koers uit heb kunnen rijden en dat de gevolgen van de val meevallen. Ik zit nog wel onder de schaafplekken, maar verder voel ik me wel weer ok! Ik heb toch twee dagen intensief kunnen trainen toen het bergop ging en ik ben tevreden hoe dat ging.

Maandag vliegen we naar huis, om vervolgens vrijdag weer naar AustraliĆ« te vliegen. Vanaf komende week in Nederland is het de bedoeling om alvast een ‘jetlag protocol’ te volgen om zo te gevolgen van de ‘jetlag’ te beperken. Dit houdt o.a. in eerder naar bed gaan en vroeger op staan, een zonnebril opzetten ’s avonds…, kamer verduisteren… etc. De gevolgen van de jetlag liggen niet alleen op het gebied van niet goed kunnen slapen, maar ook je hormoonhuishouding (met name de aanmaak van melatonine, dit is namelijk gerelateerd aan het dag-nachtritme) wordt verstoord en het is bekend dat dit een negatieve invloed heeft op de sportprestaties. Gelukkig worden we hierin goed begeleid en krijgen we daarom ook melatonine in tabletvorm als we in AustraliĆ« zijn.
Later meer! Nu snel naar bed, volgens het protocol

Gepost door: Annemiek op zondag 19 september 2010

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten