maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

Rij jij eind januari en begin februari met mij mee in Colombia? Altos Cycling organiseert opnieuw de Coffee Lands Tour, waar je van 30 januari tot en met 4 februari zes dagen gaan fietsen over in totaal 255 kilometer. We gaan naar mijn favoriete plek in Colombia, waar ik heel veel heb getraind, the Coffee Lands. Je rijdt daar beneden in de koffieplantages, maar we gaan ook naar bijna 4000 meter hoogte fietsen. Het wordt een heel mooi avontuur. Én het is toegankelijk voor alle niveaus. Kom dus ook!

Op de website van Altos Cycling vind je heel gedetailleerd wat er allemaal op het programma staat. Zo zullen we onder meer een nacht slapen in Hotel Termales, een heel mooie locatie waar ik naar uitkijk om weer terug te zijn. Dat is op de langste klim ter wereld, de Letras. Als je nog twijfelt hebt, mag je me gerust een mailtje sturen via het contactformulier op deze website. Zeker ook als je het wilt combineren met een wat langer verblijf, want ik kan me voorstellen dat het wat zonde is om voor vijf dagen naar Colombia te komen. Ik geef graag advies.

Maar eerst nog even over de Coffee Lands Tour zelf; Het is altijd een heel leuke mix van deelnemers. Je hoeft ook zeker niet bang te zijn dat je het niet bij kunt houden. Er zijn bijvoorbeeld ook e-bikes beschikbaar. Waar sommige mensen zich soms wat trots daarvoor voelen, zou ik zeggen; je weet niet wat je mist. Mijn ervaring is dat mensen met een e-bike nog steeds een heel goede work-out deden én er ondertussen veel plezier uithaalden, omdat ze het bij konden houden en een leuk gesprek aan konden knopen. Je hoeft ook niet te reizen met een fiets, want Altos heeft fietsen ter beschikking. Contacteer hen dus ook zeker daarvoor.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Ik zal ook een presentatie geven aan de deelnemers. En omdat de groep klein is, wordt dat ook een leuk groepsgebeuren. Vandaar ook dat ik dit graag nog een keer wilde doen. Altos Cycling bestaat ook vijf jaar nu en ik was er vanaf het begin bij. Ze hebben mij vanaf het begin geholpen en daarom is het ook leuk om dit te blijven doen.

Na de week ga ik even een paar dagen gas terugnemen en daarna ga ik de achtdaagse Transcordilleras rijden. Dat is een gravelrace, waar Laurens ten Dam onder meer ook al aan mee heeft gedaan en ook dit jaar weer aan mee zal doen. Hij gaat dit jaar alleen de ultra rijden en ik ga dit jaar meedoen aan het gravelevent. Maar, ik heb geen zin om een nummer op te spelden, dus ik ga lekker meedoen aan de supported versie. Ook dat is geregeld door Altos Cycling, dus zij zullen mijn bagage meenemen, waar de echte gravelaars dat zelf moeten doen. Ik ben juist een beetje ambassadeur van het supported event.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Wil je dus naar Colombia komen om deel te nemen aan de Coffee Lands Tour, dan zou je dus ook de combinatie kunnen maken van beide events. En zoals gezegd hoef je echt niet te denken dat het te hard gaat in de eerste dagen. Alles is geheel verzorgd door Altos, dus je komt niets tekort, je hoeft nergens over te denken. Het zijn heerlijke dagen en een geweldige manier om Colombia te ontdekken.

Na de Trans Coderas ga ik zelf ook nog door naar Costa Rica, voor de Gran Fondo Andrey Amador. Andrey Amador vroeg me om deel te nemen. Het is de laatste keer dat ze het organiseren, ik ben toch al in de buurt én gezien het enthousiasme waarmee ze het organiseren, wilde ik graag meedoen. Van die dag ben ik ook een beetje ambassadeur. Het lijkt me heel gaaf om de trip zo af te sluiten.

Annemiek

Gepost door: Aschwin Kruders op maandag 8 januari 2024

3 reacties op “Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!”

 1. Manuel schreef:

  Mensen, Annemiek is toch duidelijk? Al jullie vragen over de prijs ed staat volgens haar hier: “Op de website van Altos Cycling vind je heel gedetailleerd wat er allemaal op het programma staat.”. Die zin bevat dus ook een link naar die website.. Even je handjes in beweging zetten en er op klikken of tappen.

  Opent een Engelstalige pagina. Prijs: US $2350,- exclusief de huur van een fiets en de vliegreis er naar toe.

  Veel plezier en succes degene die dan

 2. Alfons van Kempen schreef:

  Hoi Annemiek.
  Zoals ik je al eerder schreef kom ik al meer dan 20 jaar in Colombia en fiets er met mijn oudere Gazelle. Graag wat meer info over zwaarte, niveau en prijs.
  Groet Alfons

 3. Dirk Hombecq schreef:

  Graag wat meer informatie en de prijs a.u.b

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

dinsdag 21 november 2023

Komende zaterdag 25 november laatste Zolderopruiming!

© Annemiek van Vleuten