maandag 13 november 2017

Even geen fiets en backpacken Down Under

Na de wereldbeker in Polen is het eindelijk tijd voor vakantie. En daar ben ik nu dan ook aan begonnen, want ik ben nu in Australië samen met Kim, die ik al ken vanaf dat we drie jaar oud waren. We zijn onze trip hier begonnen met de Tour of Margaret River, een driedaagse wedstrijd voor amateurrenners. Ik was daar coach van een groep vrouwen van fietsclub ‘South Perth Rouleurs’. Ik kan niet winnen, dus mijn vakantie is begonnen.

Maar voor ik aan deze vakantie kon beginnen, stonden eerst nog de EK baanwielrennen en World Cup in Polen op mijn programma. Ik kijk positief terug op mijn baandebuut. De uitdaging vind ik heel leuk en het is extra motiverend dat ik snel vooruitgang boek, doordat ik op technisch vlak elke training iets verbeter. Ik heb dan ook besloten dat ik zeker het WK in Apeldoorn ga rijden. Ik realiseer me dat het wellicht lastig gaat worden om me te kwalificeren voor de finales, omdat ik fysiek het wel zou kunnen, maar ik op technisch vlak vrij veel achterstand heb ten opzichte van meiden die dit al jaren doen. En het gaat wel gevolgen hebben voor mijn voorjaarswedstrijden. Ik zal een deel van het voorseizoen over moeten slaan.

Nu ga ik eerst een tijd niet fietsen. Zondag is mijn fiets achtergebleven en wij gaan verder backpacken zonder fiets. We weten nog niet waarheen, dus wordt ‘go with the flow’ en dat is wel lekker als je altijd heel planmatig bezig bent; ‘stick to the plan’ ;).

Op 1 december ga ik mezelf weer herenigen met mijn fiets en weer trainen. Ik start dan gelijk met een nationaal koersje, de ‘Tour of Bright’ in de Australische Alpen (met een twintig kilometer lange aankomst bergop!). Ik deed daar vorig jaar ook voor de lol aan mee en het begint met een tijdrit. Ik heb weinig mee, maar mijn wereldkampioenspak is ingepakt in mijn backpack!

Annemiek

Gepost door: Aschwin Kruders op maandag 13 november 2017

Eén reactie op “Even geen fiets en backpacken Down Under”

  1. Ida schreef:

    Geniet ervan daar in Down Under

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten