dinsdag 29 september 2020

Eruit gehaald wat mogelijk was op WK

Er zijn inmiddels weer een aantal dagen voorbij sinds de wegwedstrijd op het WK in Imola. Een koers waarin we denk ik opnieuw hebben laten zien hoe mooi het vrouwenwielrennen is, maar ook een koers waarin ik helaas mijn wereldtitel van vorig jaar niet heb kunnen prolongeren. Als ik terugkijk overheerst echter vooral blijdschap. Ik ben ontzettend blij dat ik, met dank aan de artsen van het Rijnstate ziekenhuis, aan de start kon staan.

Tijdens de koers ging het ook super goed en ik heb eigenlijk geen moment echt gedacht aan mijn pols. Ik heb dus wel volledig kunnen koersen. Helaas was ik niet meer in mijn Giro vorm, zoals ik die had voor mijn valpartij. Natuurlijk hoop je tegen beter weten in dat je nog wel weer gewoon die goede benen van de rest van het jaar hebt, maar ik was gewoon net wat minder. Anna daarentegen was top. Zij was zaterdag ook echt gewoon de beste en is de verdiende winnares van de regenboogtrui.

“Ik ben ontzettend blij dat ik, met dank aan de artsen van het Rijnstate ziekenhuis, aan de start kon staan”

(Tekst gaat verder onder de foto)

Zelf was ik een geluksvogel dat ik wel de trui kon verdedigen en dat ging ook gewoon goed. Het was mooi om deel uit te maken van het Nederlandse team en ik was heel blij dat ik erbij was en in ieder geval nog een kans heb gehad. Natuurlijk is het super jammer dat ik volgend jaar niet meer in die mooie trui mag rijden, maar ik heb er wel een heel mooi jaar in gehad met veel mooie overwinningen. Daar kijk ik heel goed op terug. Ook al was het een raar jaar met Covid-19, ik heb wel echt een droomseizoen beleefd in die trui en daar kijk ik met een heel goed gevoel op terug.

“Ik was heel blij dat ik erbij was en in ieder geval nog een kans heb gehad”

Voor het WK had ik al besloten om de pols na de wegwedstrijd wat extra rust te gunnen. En al is het niet erger geworden op het WK, dat doe ik nu dan ook. Ik heb inmiddels weer een check gehad in het ziekenhuis en dat zag er allemaal goed uit. Komende vrijdag gaan de hechtingen eruit en heb ik een nieuwe check. Op basis daarvan kijken we ook wat verstandig is om de komende tijd te doen. Vooralsnog ziet het er goed uit en hoop ik zondag in Luik-Bastenaken-Luik mijn volgende koers weer te rijden.

Annemiek

“Komende vrijdag gaan de hechtingen eruit en heb ik een nieuwe check”

Foto’s: Sportfoto.nl

Gepost door: Aschwin Kruders op dinsdag 29 september 2020

11 reacties op “Eruit gehaald wat mogelijk was op WK”

 1. Imke schreef:

  Geweldig wat je doet! Wát een kanjer ben je! Succes met wat nog komen gaat.💪👍

 2. José Castillo schreef:

  52/5000
  Now to enjoy with the european champion jersey!!

 3. fausto bormolini schreef:

  Annemike sei unica!!!

 4. Shanna Cleveland schreef:

  Annemiek, you are so full of grace and grit and strength!! Women’s cycling is so lucky to have you, and you make me feel like I can do more on the bike every time I watch you. Thanks so much, and good luck with the rest of the season.

 5. Marco schreef:

  Forza Annemiek, rimettiti presto al Top e torna a farci sognare, sei il nostro eroe, una Campionessa con C maiuscola, una combattente che solo la sfortuna più battere, un esempio per tutti noi. Un abbraccio dall’Italia che tifa per te 🧡🚴🏾‍♂️💚🤍❤

 6. Rob (in USA) schreef:

  If it is good for your health to race L-B-L, we will be watching from here in the States with great anticipation. It was a wonderful effort you made in the race at Imola, and your determination to participate in that race with your injured wrist amazed us. You are truly an inspiration. Heal well!

 7. Irma schreef:

  Heel veel succes bij de komende wedstrijden. Je hebt je trui meer dan waardig verdedigd.

 8. Henco schreef:

  He bikkel. Je hebt het geweldig gedaan. Zelfs dat elleboogje en bijna de hekken in gereden kon jou niet weerhouden om door te sprinten. Super hoor.

 9. NotoriousNiki schreef:

  In this 2020, you must win the first Paris-Roubaix! Italy is with you!

 10. Bas Delhij schreef:

  annemiek veel suc 6
  bij luik bastenaken luik
  zelf heb ik hem al 6 keer als toer tocht gefietst

 11. Michael D Ready schreef:

  Best of Luck!!! Be Safe and Healthy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten