zondag 10 april 2011

Energiewachttour

Ploegsucces in de eerste etappe: Sellingen-Sellingen
We stonden met een sterk team aan de start in de Energiewachttour. Vooraf hoopten we op vier mooie etappes in het Noorden met wind, zodat dit een mooie selectieve wedstrijd zou kunnen worden. Al op de eerste dag stond er genoeg wind om het op de kant te zetten. We zaten met Nederland Bloeit er goed bij met vier rensters (Loes, Marianne, Sarah en ik). Op het eind kwam alles weer bij elkaar, maar aangezien alle sprinters in de kopgroep zaten, maakte dat weinig verschil. De organisatie in de sprint ging bij ons goed, Loes hield tempo, ik zat daar achter en Sarah was de laatste om de sprint voor Marianne aan te trekken richting finish. Marianne maakte het super af en pakte de gele trui. Een mooie start van deze etappekoers voor ons team! Het geeft mij echt een kick als de samenwerking in het team zo goed loopt.

Trui verdedigen in de tweede etappe Midwolda-Midwolda
De tweede etappe was wat korter (81 kilometer). Wederom stond er voldoende wind. Ons doel was om de trui te behouden deze etappe. Er kwam een serieuze aanval van Alona Andruk van het team Pasta Zara. en zij reed vrij lang vooruit. In de laatste ronde moesten wij dit gat dichten om de gele trui veilig te stellen en drie kilometer voor de finish was het peloton weer bij elkaar. Helaas was de organisatie bij ons vandaag minder goed. Met de wind op kop het laatste stuk naar de finish toe, was het ook moeilijk om een goede trein voor Marianne te formeren. Ina Yoko Teutenberg won de etappe en nam de gele trui van Marianne over door de bonificatieseconden die ze onderweg en op de streep had gepakt.

Waaierrijden en aanvallen in de derde etappe Aduard-Aduard
De derde etappe was voor ons een bekende wedstrijd van 124 kilometer met start en finish in Aduard. Deze wedstrijd werd eerder verreden onder de naam “Omloop door Middag Humsterland”. Om de trui terug te krijgen, moesten we vandaag wel in de aanval gaan. Er stond wederom wind en al vroeg in de wedstrijd zagen we kansen om het peleton op de kant te zetten. Uiteindelijk reden we weg met een groep van 11 rensters, waar wij met vier rensters (Loes, Marianne, Sarah en ik) vertegenwoordigd waren. Daarnaast waren Visser en Teutenberg (HTC) mee, Wild en van de Ree (AA drink), Johansson (Hitec), oud ploeggenoot Liesbet de Vocht (BelgiĆ«) en Zabelinskaya (Pasta Zara). De voorsprong liep al snel op en de samenwerking was prima in de kopgroep. In de finale probeerden we te profiteren van de overtal situatie door te gaan aanvallen. De finale was hard en daar eigenlijk heel mooi. Er werd veel aangevallen en uiteindelijk wist Loes weg te rijden met Zabelinskaya en Visser. Adrie Visser wist de sprint van deze groep van drie te winnen en nam het geel over van haar ploeggenoot Teutenberg. Helaas konden we vandaag niet van de overtalsituatie profiteren. Uiteindelijk niets gewonnen deze dag, maar ook niet verloren, met Loes die de tweede plek van Marianne overnam in het algemeen klassement. Zij staat nu op tien seconden van Adrie Visser.

Niet van start in de vierde etappe
Mijn gezondheid liet al een paar dagen te wensen over en dan merk je dat je veel minder fris bent en meer moeite hebt om wat extra’s te kunnen geven in de wedstrijden. Met het oog op de volgende wereldbeker in Drenthe volgende week leek het daarom verstandig om de laatste dag niet meer van start te gaan om zo wat extra rust te kunnen nemen en mijn lichaam weer te laten herstellen. Komende dagen even uitzoeken wat er aan de hand is en dan hopelijk weer helemaal fit aan de start in Drenthe!

Gepost door: Annemiek op zondag 10 april 2011

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten