maandag 22 mei 2017

Emakumeen Euskal Bira als tweede afgesloten

Als tweede in de slotetappe en ook als tweede in het algemeen klassement, heeft Annemiek zondag de Emakumeen Euskal Bira afgesloten. De vijfde etappe werd gewonnen door de Zuid-Afrikaanse Ashleigh Moolman-Pasio en zij wist daarmee ook de eindzege voor zich op te eisen. “Ashleigh was ditmaal gewoon sterker bergop, net als in de twee etappes ervoor”, vertelt Annemiek. “Maar toen wisten we nog weer terug te komen.”

Dat was in de laatste rit dus anders, waar na de top van de lastige Jaizkibel nog een afdaling van tien kilometer volgde tot aan de finish. “Nu was het verschil op de top 25 seconden tussen haar en mij. Twee kilometer voor de top van de Jaizkibel had Katrin al moeten lossen, waardoor ik alleen was met de Baskische klimster Eider Merino. Maar haar liet ik achter me in de afdaling. Aangezien het zeven kilometer afdalen was en daarna nog maar twee kilometer vlak tot aan de finish, hadden we afgesproken om niet op elkaar te wachten. Dat zou geen zin hebben.”

Annemiek moest dus alleen in de achtervolging op Moolman. “Het was ieder voor zich, met als doel het gat met Moolman op de top zo klein mogelijk te laten zijn. In de afdaling gaf ik alles en ik kwam nog dichterbij, maar ik verloor toch dertien seconden op haar en dat was voor haar genoeg om het klassement te winnen. Katrin eindigde op 38 seconden van Moolman, waardoor ze ook haar voorbij ging en de trui overnam.”

En zo sloot Annemiek het klassement als tweede af, werd ploeggenote Katrin Garfoot derde en eindigde Amanda Spratt als vijfde. “Als je alles hebt gegeven en geen fouten hebt gemaakt als team of individu, dan kan ik niet teleurgesteld zijn. We hebben drie etappes gewonnen en daarbij ik ook nog de klassieker Durango-Durango. Ik ga dan ook met een goed gevoel naar Tenerife nu, wetende dat topvorm niet ver weg is, met als doel om op hoogte de puntjes op de i te zetten. Ik ben verbaasd over het niveau dat ik hier liet zien bergop, wetende dat ik de week ervoor met buikgriep bijna een week op bed heb gelegen tijdens het trainingskamp.”

Gepost door: Aschwin Kruders op maandag 22 mei 2017

Eén reactie op “Emakumeen Euskal Bira als tweede afgesloten”

  1. Dirk & Fabienne schreef:

    Annemiek; je legt dit jaar een enorm mooi parcour af, je rijd steeds voorin chapeau daarvoor.
    Doe zo verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten