zondag 3 september 2017

Eindzege beet in Boels Ladies Tour

Voor de eerste keer in haar carrière heeft Annemiek de Boels Ladies Tour op haar naam geschreven. In de slotrit zag ze zondag haar eindzege in de zesdaagse etappekoers niet meer in gevaar komen. Ze finishte in de zesde etappe in het eerste peloton, dat drie koploopsters vooruit zag blijven. Het was een zeer succesvolle week voor Annemiek. Naast de eindzege, won ze ook zowel de proloog als de individuele tijdrit. Zaterdag werd ze ook nog tweede in de vijfde etappe.

Al na enkele kilometers reden acht rensters weg, waarbij er uiteindelijk nog drie aansloten. “Wij besloten om die groep van elf te controleren”, kijkt Annemiek terug. “Anders zouden we weer andere aanvallen krijgen en er zaten geen rensters van voren die echt gevaarlijk waren voor het klassement. Twee van onze rensters zijn dan ook op kop gaan rijden om het gat op twee en een halve minuut te houden.”

De aanval op de leiderstrui van Annemiek kwam er eigenlijk al vrij vroeg in de 159 kilometer lange etappe. “Aan einde tweede ronde van vijftig kilometer, op de één na laatste klim trok Anna volle bak door om mij te verrassen. Vanaf dat moment ben ik in haar wiel gaan zitten, maar ik was er niet echt van onder de indruk. Ik ben nooit in de problemen gekomen. Wel vond ik dat Boels het goed speelde, met Chantal die bijvoorbeeld direct er overheen ging toen ik bij Anna in het wiel zat. Maar wij hadden naast mij ook nog Gracie, Amanda en Sarah die fris waren.”

‘Kon dit niet zonder de ploeg’
Annemiek voelde zich goed en ook het team van Orica-Scott reed sterk. “Vooral Chantal, Amy en Anna hadden het me heel lastig kunnen maken. Maar mijn ploeg reed de hele tijd voorin en ik denk dat dat ze ook wel ontmoedigd heeft. Ik  had het vandaag ook echt niet zonder hen gekund.”

Na afloop van de slotrit was Annemiek ook best geëmotioneerd. “Dat de hele ploeg de hele dag voor je op kop rijdt in combinatie met spanning die van me afviel, dat doet wel wat met je. Het lijkt misschien wel heel makkelijk nu, maar het waren wel 159 kilometers waarin ik echt op en top gefocust moest zijn.”

‘Hoogte zijn werk laten doen’
En zo zit de laatste koers voor de wereldkampioenschappen erop. “Nu de hoogte zijn werk laten doen, zoals mijn trainer Louis Delahaije altijd zegt. “Ik ga nu vooral herstellen van de hoogtestage en deze koers. Het echte werk zit erop. Over drie weken moet het gebeuren. Ik sta heel erg achter het plan dat ik heb gekozen en voel me heel erg fris. En waar ik normaal toch wel tegen het einde van een seizoen aan hik, sta ik er nu echt in met een gevoel van; shit, het seizoen is al bijna voorbij.”

Gepost door: Aschwin Kruders op zondag 3 september 2017

4 reacties op “Eindzege beet in Boels Ladies Tour”

 1. olivier schreef:

  Bravo Annemiek…Superbe ! Quelle belle course.
  Maintenant les championnats du monde en Norvège.
  Tu es la favorite du contre la montre….médaille d’or, j’espère.
  Sur route, c’est plus indécis, mais tu peux le faire..
  Allez…

 2. Alexander Lutsow schreef:

  Congratulations to you Annemiek to the best lady on your win! so great win that the weather must be nice on your masterclass.

 3. Klaas Swart schreef:

  Gefeliciteerd Annemiek, ook voor jouw teamies. En nu op naar het volgende hoogtepunt!

 4. Jos noy schreef:

  Hoi Annemiek,
  Proficiat met weer een prachtige overwinning!!
  Je volgende doel zijn de wereldkampioenschappen .
  Waar ik benieuwd naar ben is wat heeft je voorkeur .
  De wereldtitel tijdrijden of de titel op de weg?
  Hoop natuurlijk voor je allebei!!!
  Succes alvast👍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten