vrijdag 29 september 2017

Einde seizoen, maar ik fiets nog even door

De wereldkampioenschappen wielrennen zijn achter de rug, het wielerseizoen zit er op voor mij en dus neem ik… geen rust! Jullie hebben het misschien al wel meegekregen; ik ga de wielerbaan op. Daarover hierna meer. Eerst nog even een terugblik op het wielerseizoen, want wat een seizoen was het! Ik stel altijd doelen, maar dit jaar lijkt het wel alsof ik al mijn doelen heb gehaald. Nouja… bijna! De Giro Rosa had ik maar wat graag gewonnen, maar deze staat voor volgend jaar wederom met rood omcirkeld in mijn agenda (en in die van mijn ploeg!).

Wereldkampioen worden was altijd een droomdoel voor mij; een doel dat je ooit hoopt te halen, maar waarvan je weet dat het ook een doel is waarvan je misschien altijd blijft dromen. Winnen op de Izoard vond ik ook heel bijzonder. Wederom liet ik zien dat ik sterk ben in wedstrijden waar lang bergop geklommen moet worden. Waar ik het in Rio niet af kon maken, lukte dat deze keer wel en heel veel mensen konden live meegenieten van deze mooie overwinning. Ik sluit dit seizoen ook nog af als nummer 1 op de UCI wereldranglijst. Het gaat mij alleen maar om het winnen van wedstrijden en dit was absoluut geen doel voor mij, maar als het dan toch gebeurd is dit wel heel mooi.

Ik deel mijn seizoen goed in en doordat ik niet alle wedstrijden heb gereden voel ik me nog fris en gretig. Er is daarbij nu alleen één probleem: er zijn geen wedstrijden meer! 😊 Mijn trainer Louis Delahaije, Pat Ryan (aero expert en mechanieker van mijn ploeg) en ik zelf zijn alle drie nieuwsgierig wat ik misschien zou kunnen op de individuele achtervolging. En daar ga ik nu voor.

Dit is niet een idee dat ‘opeens’ is ontstaan. Ik heb hiervoor al meer dan een jaar geleden contact gezocht met de bondscoach van de baan (duur onderdelen) Peter Schep. Zo heb ik al samen met Peter en Jenning Huizinga van ‘Aero Pro’ getest op de baan om mijn ideale positie op de baanfiets uit te zoeken. In het afgelopen voorjaar heb ik al een blok meegetraind op de baan om te schaven aan mijn techniek en in juni heb ik onder meer een test achtervolging gereden om eens te kijken waar ik toe in staat ben. De eerste signalen zijn goed en motiveren mij om hiermee verder te gaan. Ik heb echter nog wel heel veel te leren, omdat ik vrijwel geen ervaring heb met het rijden van een achtervolging en er komt meer bij kijken dan je denkt!

Afgelopen dinsdag was ik alweer mee aan het trainen met de baanselectie. Ik trek mijn seizoen dus nog even door en ga in oktober en begin november de baan op, puur gericht op het onderdeel individuele achtervolging. Daarbij ga ik de EK in Berlijn rijden en de eerste wereldbeker in Polen. Het is mooi dat ik mijn goede WK vorm nog even kan doortrekken naar deze twee evenementen toe. Na Polen ga ik met Louis en Peter evalueren of ik de WK in Apeldoorn (eind februari en begin maart) als doel ga stellen in 2018.

Het is overigens niet het enige dat ik ga doen, zoals jullie ook in mijn agenda kunnen zien. Aanstaande zondag geef ik een presentatie in Gieten en omdat ik er toch ben neem ik ook mijn crossfiets mee. Dat is wel een eenmalige actie voor de gein. Als het weer meewerkt doe ik op mijn verjaardag (8 oktober) ook nog mee aan de Bart Brentjens Challenge op de mountainbike. Gewoon omdat ik het leuk vind. Ik ben die dag jarig, dus alleen even onder voorbehoud van het weer. Ik ga mezelf geen modderbad cadeau doen op mijn verjaardag. 😉

Verder ben ik nog bij Lux in Nijmegen ‘De wielerklassiekers’ en vanaf 8 november ga ik vakantie vieren. Minimaal twee en halve week wil ik dan zonder mijn fiets genieten van het goede leven, zonder focus en zonder me zorgen te maken over mijn vorm.

 

Gepost door: Aschwin Kruders op vrijdag 29 september 2017

Eén reactie op “Einde seizoen, maar ik fiets nog even door”

 1. Martijn schreef:

  Hi Annemiek,

  Wat een mooie verlenging van je seizoen en cool dat je deze uitdaging aangaat!

  Wij zijn toevallig ook van de partij op de EK in Berlijn :). Wij zijn initiatiefnemer van BEAT en hebben een baanploeg. BEAT Cycling Club doet mee met Theo Bos, Matthijs Büchli en Roy van den Berg.
  BEAT is een wielerclub waar je als liefhebber van wielrennen lid kan worden. Voor de pro’s ook een verbetering, meer zekerheid door minder afhankelijkheid van sponsoren. Waar de huidige teams afhankelijk zijn van 1 sponsor! Het baanwielrennen is hopelijk ook een stap naar een pro ploeg op de weg.

  Wie weet tot in Berlijn en anders met de WK in Nederland of elders in Nederland. Succes met de voorbereidingen!! Ik kijk er nu al naar uit om je ook te zien vlammen op de baan. You can do it all 😉

  Groetjes,
  Martijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten