woensdag 31 januari 2018

Eerste zege van het seizoen in regenboogtrui

Bij de eerste keer dat Annemiek in haar regenboogtrui in actie kwam, heeft ze woensdag haar eerste zege van het seizoen geboekt. Ze was de snelste in de afsluitende 1,6 kilometer lange tijdrit van de Herald Sun Tour. Daarbij bleef Annemiek Katrin Garfoot één seconde voor. “Ik ben ontzettend blij en trots om in de regenboogtrui direct te winnen, voor het thuispubliek van mijn team”, laat ze vanuit Down Under weten.

Dat ze de overwinning pakte, was voor Annemiek nog best een verrassing. “Om eerlijk te zijn had ik het niet verwacht, aangezien ik gisteren zo maximaal alles had gegeven in de laatste twintig kilometer. Ik verwachtte dat Katrin Garfoot erg sterk zou zijn, zeker omdat zij in topvorm is en gisteren rustig naar de finish kon rijden. Ik bleef haar toch een seconde voor.”

Derde werd Annemiek’s ploeggenote Georgia Williams. “Dat maakte het nog mooier! Zeker omdat we samen hebben getraind in Nieuw Zeeland en ik bij haar een geweldige tijd heb gehad.” En aan die tijd in Nieuw-Zeeland en Australië komt nu een eind. “Morgen vlieg ik naar huis. Dit was goed voor het zelfvertrouwen, dat het met de korte inspanningen wel goed zit momenteel. Dat is goed om te weten met het oog op de WK individuele achtervolging, mijn volgende grote doel!”

In het eindklassement van de Herald Sun Tour werd Annemiek tweede. Ze verloor in de openingsetappe dinsdag, inclusief bonificatieseconden, twaalf tellen op de Australische Brodie Chapman. Annemiek kwam uiteindelijk vijf seconden tekort om haar nog te achterhalen. De eerstvolgende wedstrijd die ze zal rijden is de Omloop Het Nieuwsblad op zaterdag 24 februari. Een week later, op zaterdag 3 maart, staat in het Omnisport Apeldoorn de individuele achtervolging gepland tijdens de wereldkampioenschappen baanwielrennen.

Gepost door: Aschwin Kruders op woensdag 31 januari 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten