zaterdag 4 maart 2023

Eerste wedstrijdblok afgesloten met vijfde plek in Strade Bianche

Met een vijfde plaats in de Strade Bianche heeft Annemiek zaterdag een eerste blok van wedstrijden afgesloten. Ze begon ruim twee weken geleden met koersen in de vierdaagse Setmana Ciclista Valencia, waar ze vierde werd in het eindklassement, reed een week geleden de Omloop Het Nieuwsblad en deze zaterdag dus op de gravelwegen in ItaliĆ«. “De Strade Bianche was mijn eerste echte grote doel”, zo vertelt ze. “Het is duidelijk dat ik daarbij net wat tekort kwam en dat is jammer. Ik ga met goede moed van start.”

In de Omloop Het Nieuwsblad lukte het Annemiek een week geleden nog niet om zich vooraan te mengen om de prijzen, nadat ze in de finale af kreeg te rekenen met materiaalpech. “Daar heb ik door een lekke band geen zelfvertrouwen kunnen tanken en kon ik me niet meten met de rest. Toch had ik na de goede trainingen in de afgelopen week een goed gevoel en ik ging dan ook met veel zin en vertrouwen naar de Strade Bianche, om wat moois te laten zien.”

Ditmaal kon Annemiek zich wel tonen en dat ging lang op een goede manier. “Ik denk dat ik de hele dag goed heb gekoerst en me goed heb gepositioneerd, waar ik wel eens moeite mee heb, en daar was ik wel blij mee”, zo keek ze terug op haar wedstrijd. “We gingen met een te grote groep naar de zevende gravel sector. Dat was jammer. Meestal is het wel een teken dat de koers niet heel hard is geweest en daarmee namen mijn kansen wel af. Het enige dat ik mezelf wel verwijt vandaag is dat ik in aanloop naar die zevende sector net iets uit positie raakte. Daar had ik meer van voren moeten beginnen, want ik wilde vanaf het begin een aanval plaatsen. Dat heb ik ook gedaan, maar ik moest eerst wat rensters voorbij rijden en dat kostte wat energie, dus dat was jammer.”

(Tekst gaat verder onder de foto)

Het was ook het moment dat de wedstrijd open brak en van waaruit Demi Vollering net voor ploeggenote Lotte Kopecky uiteindelijk de zege pakte. “Op het moment dat we boven waren plaatste Demi Vollering een aanval en ik hoopte dat iemand van mijn team mee zou kunnen, maar dat lukte helaas niet en ik kon die aanval niet meer beantwoorden, doordat ik zelf net een aanval had gedaan. Ze ging op een heel goed moment en ik kon net niet mee. Dan weet je dat het heel moeilijk gaat worden, zeker als Kopecky en Vollering elkaar vinden. Ik denk dat wij elkaars kwaliteiten in de ploeg nog wat beter moeten leren kennen, zodat we daar in de volgende koersen wat mee kunnen in de finales. Dat gaan we evalueren en nemen we mee.”

Annemiek zal nu opnieuw op hoogtestage gaan, om vervolgens vanaf de Ronde van Vlaanderen weer in wedstrijdverband in actie te komen. “Over mijn eigen niveau denk ik; jammer, het was niet goed genoeg vandaag om te winnen. Van de andere kant weet ik ook dat het niet heel ver is en zie je dat het niveau van het vrouwenwielrennen elk jaar onwijs toeneemt. De strijd wordt steeds zwaarder en mooier. Het zal steeds harder moeten om het verschil te maken. Ik ga in ieder geval naar Tenerife met het idee om er nog een klein procentje bij te doen en dan in Vlaanderen er weer tegenaan te gaan.”

Foto’s: GettySport

Gepost door: Aschwin Kruders op zaterdag 4 maart 2023

4 reacties op “Eerste wedstrijdblok afgesloten met vijfde plek in Strade Bianche”

 1. Walter schreef:

  Hoi Annemiek, Het wordt heel moeilijk om het succes van vorig jaar, dit jaar te evenaren, maar er komen nog veel mooie doelen voorbij. Het gaat opnieuw een mooi jaar worden! houd vol!

 2. J schreef:

  Jammer Annemiek maar je weet nu wel meer hoe het is met je vorm. Veel plezier op Tenerife, en ik zag ook dat daar twee ex teamgenoten van je zijn …

 3. Bert schreef:

  Train ze en veel succes in r. van Vlaanderen!!
  Bert

 4. Catrysse Fernand schreef:

  Wie doet wat hij kan is een eerlijk man (vrouw) !!!! Toch goed gereden !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten