donderdag 12 maart 2015

Eerste podiumplaats is binnen

Voor het eerst in dit nog kakelverse seizoen is Annemiek donderdag op het podium geëindigd bij een wedstrijd. Ze werd derde in de Molecaten Drentse 8 van Westerveld, één van in totaal drie koersen die deze week in Drenthe worden georganiseerd. In Dwingeloo deed Annemiek in de laatste honderden meters een alles of niets poging en probeerde ze haar zeven medevluchters voor te blijven. De Italiaanse rensters Giorgia Bronzini en Valentina Scandolara wisten haar echter nog te achterhalen. Helaas werd de sprint ook nog ontsierd door een fikse valpartij van Loren Rowney.

De rappe Bronzini werd door velen direct getipt voor de zege, toen de namen in de kopgroep bekend werden. “Voor mij was dit ook geen ideale kopgroep, met haar erbij”, vertelt Annemiek. “Ik heb meegereden om de groep draaiende te houden. Zo konden we in ieder geval Rabobank en Boels aan het werk zetten, omdat zij niet meezaten. Het was natuurlijk mooi dat we vooruit bleven.”

Hoewel de focus met name op zaterdag gericht is, wanneer de World Cup Drenthe wordt verreden, hoopte Annemiek donderdag natuurlijk ook op een goed resultaat. Zeker toen ze in de juiste positie kwam te zitten. “Ik ben eigenlijk dan ook wel een beetje teleurgesteld over deze derde plaats. In de finale heb ik een aantal keren geprobeerd om aan te vallen, maar telkens zat Scandolara direct op mijn wiel en zij nam niet over. Toch wist ik dat ik wel weg moest komen, met Bronzini in de kopgroep. In de laatste twee bochten heb ik daarom een alles of niets poging gedaan. Vol er doorheen en dan volle bak richting de finish. Ik hoopte dat ik ze voor kon blijven, maar op een gegeven moment merk je wel dat ze er voorbij komen.”

Gepost door: Annemiek op donderdag 12 maart 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten