zondag 17 augustus 2014

Eerste Ladies Tour of Norway achter de rug

Het afgelopen weekend was er weer één waarin flink gekoerst is door Annemiek. Ze ging namelijk van start in de nieuwe Ladies Tour of Norway. Die werd van vrijdag tot en met zondag verreden over een proloog en twee etappes en daarbij presteerde het Rabo Liv team weer optimaal. Anna van der Breggen schreef het eindeklassement op haar naam waarin Annemiek zesde werd en de ploeg won alle ritten. In de proloog bemachtigde Annemiek zelf nog een podiumplaats, want daarin werd ze derde achter Marianne Vos en Lisa Brennauer.

“Die proloog was goed en leverde mooie derde plek op”, begint Annemiek haar terugblik op het weekend. “Technisch ging het goed, alleen liet ik veel seconden liggen in de laatste bocht. Ik miste ook de explosiviteit om na iedere bocht fel aan te zetten. Dat is ook wel een beetje logisch, aangezien ik na La Course even wat gas terug heb genomen. In de etappe van zaterdag merkte ik dat ook. Op het klimmetje reden ze weg en ik miste de ‘punch’ momenteel om dan mee te zitten. Qua focus zou het ook wat beter kunnen. Ik heb wel vaker dat wanneer ik merk dat ik minder goed ben, ik ook minder scherp ben in wedstrijd.”

Betere benen
Zondag ging het toch anders voor Annemiek’s gevoel. “De benen waren gelukkig veel beter dan gisteren. Ik was actief in de wedstrijd en probeerde paar keer naar een kopgroep van twee rensters te jumpen. Die was halverwege de wedstrijd ontstaan. Helaas mislukte mijn sprong. Op het klimmetje in laatste grote ronde reed Anna weg met Rox, Kasia en Marianne van ons, plus een paar anderen. Ook daar merkte ik weer dat ik net de punch mis om dan aan te haken. Deze groep bleef weg. In de eerste van drie kleine finale rondes viel Evelyn Stevens aan op de klim. Ik nam over, keek over mijn schouder en was alleen weg. Ik probeerde nog bij kopgroep te komen en kwam elke ronde dichter, maar kon ze niet meer achterhalen.”

Terugkijkend op de drie dagen houdt Annemiek in ieder geval een goed gevoel over aan de wedstrijd. “Met de power op langere stukken zit het nog steeds wel goed, maar ik merk wel weer wat even gas terugnemen met je doet… Het specifieke trainen heeft nut. Ik ga nu toch tevreden naar Zweden en denk dat ik daar wel weer beter ga zijn dan hier. We gaan met de ploeg nog een goede ploegentijdrit training doen op woensdag en dan vrijdag kijken waar we staan in de TTT!”

Gepost door: Annemiek op zondag 17 augustus 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten