dinsdag 10 mei 2011

Eerste dag op Chongming Island

Inmiddels zijn we 24 uur op Chongming Island. Het vliegtuig was niet vol geboekt, dus in de vlucht van Amsterdam naar Hong Kong heb ik lekker languit kunnen liggen en een paar uur geslapen. Na de landing op Shanghai werden we met bloemen verwelkomd door Li Cheng (of: Isabel, haar engelse naam) en per bus naar het hotel gebracht. Elke ploeg heeft vanuit de organisatie een tweedejaars student Engels toegewezen gekregen om te helpen en als tolk te dienen. De hele organisatie van de wedstrijd zit wel goed is mijn indruk tot nu toe. Ze hebben ook zeker hun best gedaan qua publiciteit, want door de hele stad hangen posters, vlaggen en digitale borden die de race aankondigen.

Gisteren had ik wel wat last van de jetlag en voelde ik me gewoon niet echt lekker, maar vandaag lijkt het wel weer te gaan. Gisteren om 20 uur plaatselijke tijd kon ik mijn ogen niet meer openhouden en viel ik als een blok in slaap en werd ik elf uur later pas wakker. En dat terwijl het hier niet bepaald stil is rond het hotel. Er is veel verkeer en je hoort de hele tijd getoeter. Blijkbaar trekken ze zich niets aan van de borden ‘verboden claxon te gebruiken’ die overal staan, ook bij ons hotel… (zie foto).

Vanochtend hebben we twee uurtjes losgefietst. De foto’s geven een beeld van wat we vanochtend zoal hebben gezien onderweg. In het verkeer is het behoorlijk uitkijken voor alle auto’s, scooters en fietstaxi’s. De scooters rijden hier op elektriciteit en zijn daardoor geluidloos, maar gelukkig hoor je ze door het getoeter wel weer aankomen. 🙂 Misschien dat de scooters op elektriciteit rijden, omdat ze hier op Chongming Island erg bezig zijn met het milieu en het beperken van CO2 uitstoot.

Het hotel is prima en het is wel leuk om eens wat anders te eten dan je normaal doet. Het buffet bevat vooral chinese gerechten, maar ik heb nog niets ontdekt wat je in Nederland bij de chinees kan bestellen. 😉 Gerechten met vlees laat ik hier staan, omdat het mogelijk vervuild kan zijn met ‘clenbuterol’, het middel waar o.a. Contador in de Tour de France van vorig jaar positief op testte. Er is recent onderzoek gedaan onder 28 personen die China bezocht hadden. In 22 van deze gevallen konden lage concentraties clenbuterol in de urine worden aangetoond. De meest waarschijnlijke verklaring voor deze bevindingen is het misbruik van clenbuterol als groeibevorderaar in de Chinese veeteelt. Zie ook de webiste van de dopingautoriteit.
Wat verder nog opvalt is dat twitter en Facebook geblokkeerd zijn. Ik weet niet of dit overal zo is, maar in elk geval in dit hotel. Vandaar dus dat er even geen updates van mij komen via twitter tot ik weer thuis ben, maar alleen via de website.

Morgen begint de etappekoers met een eerste etappe van 73 kilometer. Ik vind het niet zo erg dat het een korte etappe is, aangezien het al behoorlijk wennen is aan het tijdsverschil, de warmte en benauwdheid. De etappekoers is vooral een mooie voorbereiding op de wereldbekerwedstrijd van zondag. De finish is morgen rond 12 uur plaatselijke tijd (6 uur Nederlandse tijd).

Gepost door: Annemiek op dinsdag 10 mei 2011

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten