donderdag 10 juli 2014

Eerste bergrit goed verteerd

Na een aantal vlakke dagen was het peloton in de Giro Rosa donderdag toe aan de eerste bergrit. Daarin deed het Rabo Liv team goede zaken en kon Annemiek lang mee op de zware lange klim die in het parcours was opgenomen. “Ik ben heel tevreden over mijn bergop rijden”, vertelde Annemiek na afloop van de zesde etappe dan ook. Ze finishte uiteindelijk in het tweede groepje en werd negende. “Vooraf is het altijd spannend hoe het bergop gaat. Ik weet wel dat ik beter ben geworden bergop en dat ik in vorm ben, maar toch. De laatste jaren had ik geen goede ervaringen met klimmen van vijftien kilometer, zoals we vandaag moesten doen. Maar ik ben heel tevreden over mijn koers vandaag. Voor mij is dit erg goed en ik ga nog van betekenis kunnen zijn in de komende dagen.”

Op een korte klim met een stijgingspercentage van 20% demarreerde Emma Pooley. De Britse ging daarmee al vroeg in de aanval en kreeg de ruimte aangezien ze al veel tijd had verloren in het klassement. “Pooley bleef vooruit, waarna een groepje naar haar toe reed met daarbij Kasia van ons team”, verslaat Annemiek de wedstrijd. “Kasia stond van de kopgroep het kortst geklasseerd en dus was het weer een ideale situatie voor ons. Daarvan zat ik in het peloton te genieten. Van voren hoefden we niet te rijden en van achteren ook niet. De ideale tactiek.”

Achter de kopgroep bestookten de kopvrouwen elkaar, met name door een hoog tempo te rijden in de lange beklimming. “Op de vijftien kilometer lange klim met een gemiddeld stijgingspercentage van 9% ging Pauline samen met Mara Abbott een steady tempo rijden. Eén voor één moesten andere rensters eraf. Zelf moest ik samen met Emma Johansson lossen en even later pikten we Evelyn Stevens en Ashleigh Moolman op. Megan Guarnier was gelost bij ons, maar kwam later weer aansluiten. In de afdaling pikten we nog wat rensters op die in de kopgroep zaten. Met hen reden we naar de finish.”

Gepost door: Annemiek op donderdag 10 juli 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten