dinsdag 8 mei 2018

Een blik op de WK parcoursen in Innsbruck

Wedstrijden rijd ik momenteel even niet, maar ik ben wel het land uit. Zo ben ik op dit moment onderweg naar Valencia, terwijl ik deze blog schrijf en daarbij kom ik vanuit Innsbruck. Inderdaad, de stad waar in september de wereldkampioenschappen wielrennen georganiseerd worden. Ik ben de afgelopen twee dagen namelijk in Oostenrijk geweest om het WK parcours te verkennen. In Valencia gaan we nu op trainingskamp met de ploeg, waar we onder meer gaan werken aan de ploegentijdrit voor de Giro en het WK.

Een aantal rensters gaat op trainingskamp in Kühtai, wat vlakbij Innsbruck ligt. Zij kunnen dan het WK parcours verkennen. Omdat ik dan op hoogtestage ben op Tenerife, ben ik daar niet bij en ben ik nu voor twee dagen naar Innsbruck gevolgen. Bondscoach Thorwald Veneberg was met me mee en Pat Ryan van mijn ploeg was ernaartoe gekomen met het materiaal.

Bij dat materiaal zat ook mijn gloednieuwe en speciaal gespoten WK Scott plasma tijdritfiets. Deels was deze nog afgeplakt, want tijdens het trainingskamp van de ploeg volgende week, gaat Scott deze speciale fiets nog even in de spotlights zetten. Dus wil je meer weten; houd mijn social media in de gaten volgende week!

We begonnen zondag met de verkenning van het wegparcours (op de foto’s zie je me in de oranje kleding). We doen tijdens de wegwedstrijd drie keer een klim van acht kilometer. De mannen doen deze zeven keer, plus een super steile finale klim die wij helaas niet doen, maar met drie keer deze klim in een 155 kilometer lange koers gaat het zeker een speciaal en zwaar WK worden.

Maandag verkende ik de tijdrit, waarbij we starten bij Swarovksi, een grote sponsor. Daar had ik eerst een interview en fotoshoot met mijn gloednieuwe tijdritfiets, met de WK organisatie. Vervolgens heb ik een goede verkenning gedaan van de tijdrit. Er zitten even veel hoogtemeters in het parcours vergeleken met vorig jaar. Het verschil is dat het meer op en af gaat en er zit ook geen echte lastige klim in zoals vorig jaar. Maar het is wel een lekker parcours, waar je geen moment in je ritme kunt komen en dat vind ik wel een voordeel. Het is continu op en af, twee keer gaat het wel echt omhoog en ook zitten er wel wat bochten in. Ik vind het een mooi parcours!

Annemiek

Gepost door: Aschwin Kruders op dinsdag 8 mei 2018

Eén reactie op “Een blik op de WK parcoursen in Innsbruck”

  1. Jos noy schreef:

    Hoi,Annemiek,
    Je gaat natuurlijk voor de wereldtitel tijdrijden.
    Maar geef je jezelf ook kans voor de wegtitel of word het rijden voor Anna v/d Breggen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten