woensdag 30 maart 2022

Dwars door Vlaanderen goede opmaat voor De Ronde

Ruim drie weken na de Strade Bianche, heeft Annemiek woensdag haar volgende koers weer gereden. In Dwars door Vlaanderen, waar ze een jaar geleden won, probeerde ze te ontsnappen, maar werd er uiteindelijk gesprint om de zege. De wedstrijd was voor Annemiek, na haar hoogtestage, een goede voorbereiding op komende zondag. Dan staat de Ronde van Vlaanderen op het programma.

“We hadden vandaag eigenlijk twee plannen met het team”, kijkt Annemiek terug op de koers. “Een plan Miek en een plan Arlenis. Zij, Arlenis Sierra, is mijn nieuwe Cubaanse ploeggenote, met wie ik vandaag ook voor het eerst reed. Daarbij kwam mijn plan wat eerder, want dat was aanvallen. Daar waren niet heel veel mogelijkheden voor met eigenlijk maar drie klimmen waar je iets kunt doen, waarbij op de Kanarieberg en Cote de Trieu de win ook nog eens vol tegen stond. Dat zijn inspanningen van twee tot drie minuten en ik moet het eigenlijk ook van langere klimmen hebben.”

Niet dat de aanvallen helemaal geen nut hadden. “Ik heb het zeker geprobeerd, mede ook om de benen te testen, en ik kwam ook even weg. Dat was samen met Liane Lippert, die op de Cote de Trieu over me heen ging toen ik aanviel, Elisa Longo Borghini en en Cecilie Uttrup Ludwig. Maar alles kwam weer terug en dus gingen we over op plan Arlenis.”

(Tekst gaat verder onder de foto)

De Cubaanse van Movistar heeft een snelle sprint en daar werd dan ook op gerekend door het team. “Na Ladeuze zou ik alles bij elkaar houden voor Arlenis en daar had ik ook veel lol in. Anders is zo’n koers die niet echt op je lijf is geschreven minder leuk om te rijden. Daarbij rijden de meiden negen van de tien keer voor mij, dus dit was ook een mooie gelegenheid om te laten zien dat ik voor haar ook wat kon betekenen. Wat ik direct merkte is Arlenis een echte aanwinst is voor het team. Een renster met veel pit. En de ploeg reed ook heel goed vandaag. Ik heb me best vermaakt om het in de finale bij elkaar te houden. Het was een goede doorgedreven training voor zondag.”

Ronde van Vlaanderen
Want zondag is de Ronde van Vlaanderen. Ook die wedstrijd won Annemiek vorig jaar. Dat deed ze toen voor de tweede keer in haar carrière, tien jaar nadat ze ‘De Hoogmis’ voor de eerste keer won. Ze kijkt ernaar uit om weer te starten. “Het parcours van zondag is veel lastiger. Vorig jaar kon ik het verschil maken op de Paterberg, omdat het een heel slopende koers was geweest. Dit jaar zit ook de Koppenberg er voor het eerst in, die we nog nooit opgereden zijn. Die ga ik vooraf nog wel verkennen. Dat doe ik altijd al wel, maar dat is door die toevoeging nog belangrijker.”

De concurrentie zal flink zijn. “SD Worx startte vandaag bijvoorbeeld niet, maar zij zijn er in De Ronde wel bij en hebben meerdere pionnen om uit te spelen. Het is ook leuk dat er meerdere ploegen zijn met een plan om te winnen, die ook initiatief tonen. Wij zijn niet de sterkste ploeg van de teams aan de start, maar starten wel met ons sterkste team. En met Emma hebben we ook iemand achter de hand voor als er een grote groep terugkomt. We hebben dus weer meerdere plannen. Ik kijk ernaar uit om weer te koersen en voel me goed. Voor de hoogtestage was ik al goed en ik denk dat ik nog net wat beter ben geworden. Ik hoop op een zware koers, want dan stijgen mijn kansen om in de finale wat te forceren.”

Foto’s: sprintcycling

Gepost door: Aschwin Kruders op woensdag 30 maart 2022

2 reacties op “Dwars door Vlaanderen goede opmaat voor De Ronde”

  1. Nicola schreef:

    Forza Annemiek anche se bisogna vincere il Tour quest’anno!

  2. Henk schreef:

    Leuk geschreven wedstrijd verslag. Heel veel succes in de ronde Annemiek. Ik zie je graag winnen👍😊👍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten