zaterdag 3 maart 2018

Doel ruim gehaald; Zilveren medaille op WK

Het is inmiddels ruim vijf maanden geleden dat ik mijn eerste individuele WK medaille pakte. Goud in de tijdrit bij de wereldkampioenschappen op de weg in het Noorse Bergen. Vanavond heb ik daar een tweede medaille aan toe mogen voegen. Zilver! En dat in eigen huis, bij de WK baanwielrennen in Apeldoorn, op de individuele achtervolging. Een zilveren plak met een gouden randje, want dit was het hoogst haalbare. Dat was het op voorhand eigenlijk al.

De Amerikaanse Chloe Dygert won het goud, zoals iedereen verwachtte en zoals ik dat ook deed. Ik wist dat zij een klasse apart was. Ik had heel grote ambitie, tot ik vorig jaar het WK zat te kijken. Toen zag ik haar al bijna een wereldrecord rijden. Die jaren ervoor werd ze wereldkampioen in tijden rond de 3.30 minuten, maar vorig jaar reed ze 3.22. Toen wist ik wel; dit is echt een klasbak!

Andere mensen legden mij in aanloop naar dit WK de woorden wel in de mond over wereldkampioen worden. Zelf heb ik dat nooit gezegd. Wel heb ik in Berlijn gezegd dat ik hier voor de medailles wilde gaan, maar dat heb ik toen ook al naast me neergelegd verder, omdat ik alleen uit het trainen op de baan met de selectie al zoveel plezier haalde. Ik heb hier dus helemaal niets aan verloren, maar echt zilver gewonnen. Mensen denken soms dat ik alleen maar ga voor de winst, maar ik kan ook gedreven worden door het kunnen verbeteren van mezelf.

Ik reed hier vandaag een tijd van 3.29 in de kwalificatie, waar Dygert in 3.20 in een wereldrecord de snelste was. Toen was het wel helemaal duidelijk, maar ik versla dus wel de rest en ik denk dat ik nog wel veel harder kan. Dat zou voor mij een motivatie zijn om hiermee door te gaan en ik vind het ook wel jammer dat dit traject hier nu eindigt voor mij. Dit was een heel mooi jaar om dit te proberen en ik heb er zin in om me nog verder te verbeteren.

Komende maandag ga ik voor drie weken op hoogtestage. Dit neem ik mee en ik denk dat ik heel fris voor de Ronde van Vlaanderen bij het wegseizoen aan ga komen. Daar liggen nu mijn volgende doelen en ik heb er zin in om daar nu naartoe te gaan werken.

Annemiek

Gepost door: Aschwin Kruders op zaterdag 3 maart 2018

Eén reactie op “Doel ruim gehaald; Zilveren medaille op WK”

  1. Bert Rietman schreef:

    Hei Annemiek, bedankt voor regelen van de kaartjes. Was inderdaad spectaculair. Heb genoten ook van jouw zilveren medaille, proficiat!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten