donderdag 2 juni 2011

DK Tijdrijden & Criterium Lekkerkerk

Op hemelvaartsdag reden 8 ploeggenoten van mij in Gooik (België). Marianne won daar de wedstrijd daar met 5 minuten voorsprong! In overleg met de ploegleiding had ik er voor gekozen om het DK tijdrijden in Baambrugge te rijden. Omdat we niet zo vaak tijdritten kunnen rijden, was dit een mooie gelegenheid om te trainen voor het NK tijdrijden. Bovendien was het leuk dat dit jaar ook o.a. Ellen van Dijk en Irene van de Broek aan de start stonden.

Helaas had ik een probleem met mijn fiets net voor de start, zodat ik genoodzaakt was om op mijn wegfiets te rijden. Gelukkig had ik deze nog bij me in de auto. Het was vooral jammer van de gemiste kans om een keer nog goed op mijn tijdritfiets te kunnen trainen.
Ellen won de tijdrit over 19 kilometer met ruim 2 minuten voorsprong op mij en reed gemiddeld bijna 45 kilometer per uur. Irene van de Broek werd op 56 seconden 2e en ik werd 3e.

Na het DK in Baambrugge ben ik doorgereden naar Lekkerkerk om daar deel te nemen aan het criterium. Het doel was vooral om wat snelheid op te doen, met het oog op de wereldbeker van zondag. Iris Slappendel reed na een aantal rondes weg en ik reageerde, maar kreeg het gat niet alleen dicht. Chantal Blaak en ik probeerden daarna samen de aansluiting te maken, maar Iris reed een goed tempo in haar thuiskoers en won de wedstrijd door knap solo vooruit te blijven. Ik reed een paar ronden voor het eind nog bij Chantal weg en werd zo 2e.
Na het criterium ben ik doorgereden naar België, want de dag erna hadden we nog een gezamenlijke training voor de ploegentijdrit gepland staan. In de etappekoers Thüringen zit dit jaar een ploegentijdrit, maar ook in Zweden is een van de wereldbekerwedstrijden een ploegentijdrit. En tijdens het WK volgend jaar in Valkenburg staat er voor het eerst een ploegentijdrit op het programma. De training op vrijdag ging goed en na een aantal kilometers begon het lekker te draaien. ’s Avonds vlogen we van Charleroi naar Valladolid.

Gepost door: Annemiek op donderdag 2 juni 2011

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten