donderdag 17 mei 2018

Ditmaal tweede in Durango-Durango

Twee dagen voor de start van de nieuwe World Tour wedstrijd Emakumeen Bira, waar ze hoopt mee te doen voor de winst, is Annemiek donderdag tweede geworden in Durango-Durango. Ze stond als titelverdedigster aan de start van de eendaagse wedstrijd in Baskenland en toonde zich ook ditmaal één van de beteren. Annemiek moest echter haar meerdere erkennen in Anna van der Breggen. Zij kwam solo aan bij de finish, dertig tellen voor Annemiek.

Ook Annemiek zelf kwam alleen aan bij de eindstreep. Zij had op haar beurt weer ongeveer een halve minuut voorsprong op Sabrina Stultiens, waarmee de wedstrijd dit jaar een volledig Nederlands podium kreeg. “Er werd afwachtend gekoerst tot de laatste echt super steile klim, die eigenlijk een beetje in twee delen liep”, kijkt Annemiek terug. “Sabrina ging van onderaf aan en ik besloot op eigen tempo het gat naar haar dicht te rijden.”

Nadat eerste deel van de klim vond Annemiek zich terug in een groepje van vier, met naast Van der Breggen en Stultiens ook Elisa Longo Borghini. “Daarna was er een korte afdaling en ik voelde me super goed, dus ik dacht ik doe een poging. Ik merkte ook dat Stultiens en Longo Borghini het moeilijk hadden, dus ik ging er gewoon voor. Zij moesten lossen en op het laatste steile stuk nam Anna van mij over en kon ik niet meer mee.”

Met een goed gevoel keek Annemiek terug. “Ik heb wel zelfvertrouwen opgedaan. Met het team wonnen we het ploegenklassement. Zelf voelde ik me goed. Beter nog dan in de Ardennen denk ik. Dat voelt ook goed met het oog op de Emakumeen Bira. We gaan kijken of we er als ploeg van kunnen profiteren dat we er samen zo goed voor staan.”

Gepost door: Aschwin Kruders op donderdag 17 mei 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten