zaterdag 25 februari 2017

Direct podiumplaats bij opening wielervoorjaar

Achter landgenotes Lucinda Brand en Chantal Blaak is Annemiek zaterdag derde geworden in de Omloop Het Nieuwsblad. De eerste Europese koers van het seizoen leverde haar daarmee direct een podiumplek op. Annemiek behoorde samen met ploeggenote Amanda Spratt tot een kopgroep van zes rensters, waaruit Brand solo wist weg te rijden. “Ik ben blij met deze derde plek. Hier kan ik mee verder”, concludeerde Annemiek na afloop. “Dit was de tiende keer dat ik de Omloop Het Nieuwsblad reed, maar de eerste keer dat ik op het podium sta.”

En dat terwijl Annemiek gisteren nog ergens anders bovenop stond. Namelijk op een vulkaan. “Gisterenavond arriveerde ik in BelgiĆ« na mijn trainingsstage. Voorafgaand aan de koers had ik wel het gevoel dat ik in orde was en ik zat ook steeds voorin. Op de Paterberg konden Elisa Longo Borghini en Ellen van Dijk echter wegrijden, nadat we met een aantal voet aan de grond moesten zetten. Ik zat namelijk in het wiel van Amy Pieters, die op de rand van de geul bleef haken en viel.”

Het zorgde ervoor dat Annemiek in een groep achter het duo kwam, met daarin wel vier ploeggenotes van Orica-Scott. “Ik probeerde op de Molenberg de oversteek te maken en was weg, maar kreeg Lucinda Brand mee. Die had daardoor een ‘freeride’, met Van Dijk als ploeggenote voor haar. Op de Paddetraat reden we weg met Blaak, Spratt, Brand, Kopecky en ikzelf. Daarna reed ik het gat samen met Blaak en Spratty dicht op de Lange Munte.”

Achtervolgen
Ze waren er nog niet helemaal bij, toen een aanval volgde. “Brand verraste ons daar met een jump. Blaak kon mee, maar Spratt en ik hadden teveel gedaan en konden niet mee. We moesten in de achtervolging en bleven een kilometer of tien op tien seconden steken. We gaven alles en sloten toch aan, maar toen begon Sunweb het spel van demarreren.”

Ultieme aanval
Met dat spel had het team succes. “Brand ging en Spratt moest haar volgen. Dat hadden we afgesproken. Ik richtte me op Van Dijk. Maar ze reageerde te laat en zo reed Brand weg. Op vier kilometer van de streep probeerde ik nog te gaan met een ultieme jump, maar ze reden het dicht, terwijl Blaak en Longo Borghini niets deden. Met nog twee kilometer te gaan wist ik dat er niet meer in zat dan plek twee. Blaak geen vroeg aan. Ik zat in vijfde positie en wist Longo Borghini en Van Dijk nog voorbij te sprinten.”

Gepost door: Aschwin Kruders op zaterdag 25 februari 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten