zondag 15 juli 2018

Derde ritzege en eindwinst in Giro Rosa

Met een flinke klapper heeft Annemiek zondag de Giro Rosa op haar naam geschreven. Nadat ze donderdag al de klimtijdrit won en zaterdag als eerste boven was op de Monte Zoncolan, was ze ook in de laatste etappe de beste. Annemiek reed voor de top van de slotklim, die op acht kilometer van de finish lag, weg uit een kopgroep. De rest zag haar pas na de finish terug. In het eindklassement werd de Zuid-Afrikaanse Ashleigh Moolman-Pasio op 4.12 minuten tweede en was de derde plek voor ploeggenote Amanda Spratt.

Het geluk kon bij Annemiek niet op na afloop van de tiende etappe; “Anderhalf jaar geleden was het onze ploegleider Gene Bates die me overhaalde om voor het algemeen klassement te gaan. Nu staan we hier en heb ik de roze trui gewonnen. Ik ben hier ontzettend blij mee en ik ben mijn team Mitchelton-Scott ook ontzettend dankbaar. De meiden hebben me fantastisch geholpen. We hebben hier samen naartoe gewerkt en het is fantastisch dat het zo onwijs goed gelukt is.”

Een extra kers op de taart kwam er dus met de overwinning in de slotrit. 27 seconden eerder dan acht achtervolgsters, meldde Annemiek zich met de roze trui om haar schouders en de armen in de lucht aan de finish. “Op deze manier sluit ik de Giro Rosa wel met extra glans af. Dat is echt geweldig! Het ging hard in de afdaling, maar ik dacht ook dat de aanval de beste verdediging was en wilde er graag voor gaan.”

Heel speciaal
Na een goede voorbereiding is daar nu ook het goede resultaat voor Annemiek in de Giro Rosa. Drie etappezeges, de eindwinst en de grootste voorsprong in het algemeen klassement voor een winnares in meer dan tien jaar. “Dit was een groot doel voor mij en het is heel gaaf om te zien dat ik er ook sta op het moment dat ik er wil staan. Bergop ben ik denk ik ook nooit zo goed geweest als nu in deze Giro. Dat is heel speciaal.”

Gepost door: Aschwin Kruders op zondag 15 juli 2018

13 reacties op “Derde ritzege en eindwinst in Giro Rosa”

 1. Yserbyt Rudy schreef:

  Proficiat Annemiek,ik wist wat je in staat was,maar dit,ik heb er geen woorden voor.Dit is denk je 1 van je mooiste overwinning dat je heb behaald in je loopbaan,en natuurlijk heb je ook veel te danken aan je geweldige topteam.nogmaals proficiat.

 2. Bert Meertens schreef:

  Gefeliciteerd Annemiek. Grootse prestatie. Winnen van de Giro Rosa op een zeer overtuigende manier. Dat deden de Fransen gisteren bij het WK toch minder.
  Waar die Wageningse Berg en Posbank al niet goed voor zijn….
  Zo maar winnen op de Monte Zoncolan.
  Formidable et Super!

 3. Roeland schreef:

  Merckxiaanse triomf.

 4. Bas schreef:

  Annemiek ik kan niet genoeg uitdrukken hoe knap ik deze overwinning vind. Niet alleen dat je de Giro Rosa wint, maar vooral ook de manier waarop. De anderen hadden domweg geen kans. Je nam je voor hier goed te zijn en je flikt het ‘m gewoon! Chapeau! Gefeliciteerd en geloof je nu eindelijk dat je ook een klimmer bent?

 5. Albert Hendrix schreef:

  Hi Annemiek,
  GEFELICITEERD.Prachtige prestatie.Ik schreef het gisteren al aan je Roze staat je goed .🌹👏🌹👏💐

 6. Joop de Winter schreef:

  Topprestatie. Van harte gefeliciteerd. Geniet ervan.

 7. Wil Wijnhout schreef:

  Wat ben jij een kanjer, Annemiek. Met drieëneenhalve minuut voorsprong in het algemeen klassement “gewoon” weer in de aanval gaan en nog winnen ook. Wie nog meer zou zoiets doen, ik denk niemand. Dit is echt ongekend. Heel hartelijk gefeliciteerd, geniet ervan en heel veel succes dinsdag in La Course.

 8. Willem van asselt schreef:

  Gelukt en super prestatie. Wat verdien jij het om dit te winnen.

 9. Danny Schoch schreef:

  Echt niet normaal hoe stoer Annemiek!!
  Heel erg gefeliciteerd, dit heb je zo dik verdiend!!
  Enjoy:)

  Ciao, Danny

 10. J.P schreef:

  Super gefeliciteerd Annemiek!
  Hang je de trui thuis voor het raam ?

 11. Klaas Swart schreef:

  wat een fantastisch resultaat, van harte gefeliciteerd!

 12. Hector Teran schreef:

  Marvelous performance. You’re in inspiration!!

 13. Corné de Wit schreef:

  Gaaf hoor, van harte gefeliciteerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten