zondag 26 juli 2020

Derde overwinning op rij in Spanje

Drie uit drie. Of eigenlijk zelfs vier uit vier. Tot nu toe is Annemiek nog ongeslagen dit wielerseizoen. Nadat ze donderdag de Emakumeen Nafarroako Klasikoa won en vrijdag de Clasica Femenina Navarra, heeft ze zondag ook Durango-Durango gewonnen. Voor de coronacrisis het wielerseizoen tijdelijk beëindigde, reed Annemiek alleen de Omloop Het Nieuwsblad en ook die koers won ze. In alle vier de wedstrijden kwam ze solo aan bij de eindstreep. “Ik ga met zelfvertrouwen naar de Strade Bianche.”

Mitchelton-Scott nam in de wedstrijd direct de controle. “We hebben super gekoerst met de ploeg”, vertelt Annemiek dan ook. “We reden eerst vijf rondes van achttien kilometer en daarop reden Georgia en Moniek heel goed. Ik heb er geen trap teveel hoeven doen, omdat door het werk van hen alles goed bij elkaar bleef. Het parcours kende ik ook al goed, om dat we er al jaren rijden. In de finale zaten daarbij twee lastige klimmen. Twee van zo’n vijf kilometer, waarbij in de laatste echt een aantal steile stukken zaten.”

Ook ditmaal trok de ploeg niet alleen de kaart van Annemiek. “Op de op één na laatste klim probeerde ik wat op te zetten voor Spratty, maar ze kwam helaas niet weg. Toen viel Elisa Longo Borghini aan in de afdaling. Ik denk dat Anna van der Breggen daardoor iets werd verrast, terwijl ik samen met Spratty en ook Marianne Vos in een groepje met Elisa kwam te rijden. Vervolgens begon al snel die steile klim. Daar ben ik gaan aanvallen vanaf de voet.”

Volle bak
Het werd Annemiek zeker niet gemakkelijk gemaakt. “Ashleigh Moolman nam super hard over. Zo hard, dat ik echt moeite had om bij te blijven, maar blijkbaar ook zo hard met het doel om mij te verrassen, dat ze stilviel en ik halverwege de klim over kon nemen. Anna kwam achter mij te rijden op een seconde of tien. Dat verschil bleef het zo ongeveer tot de finish. Het was dus echt volle bak koers in die finale, nadat we op die eerste vijf rondes ook al een gemiddelde van 43 kilometer per uur hadden. Ik moest mezelf echt helemaal uit elkaar trekken om voor te blijven op die klim. Het was een mooie wedstrijd!”

Strade Bianche
Na drie koersen in het noorden van Spanje trekt het peloton verder. Komende zaterdag 1 augustus staat de Strade Bianche op het programma, de eerste World Tour wedstrijd van het seizoen. “We het drieluik super mooi afgesloten hier en ik denk dat het hele team met vertrouwen uit kan kijken naar volgende week. Georgia en Moniek gingen ook met de dag beter rijden en ook Spratty zal daar starten. We hebben dus een mooi team voor die koers. Donderdag ga ik die kant op, maar ik ben nu eerst even naar huis om uit te rusten.”

Foto’s: Organisatie Durango-Durango

Gepost door: Aschwin Kruders op zondag 26 juli 2020

5 reacties op “Derde overwinning op rij in Spanje”

 1. Jan Lazeroms. schreef:

  Wat ben je toch een beest Annemiek,gefeliciteerd en veel succes in de Strade Bianche.

 2. Willem Franken schreef:

  Is er livestream van de strada Bianche?

 3. Thierry Vervoort schreef:

  Proficiat Annemiek! Fijn dat je die mooie trui eindelijk mag tonen…en hoe! Echt super hoe je te keer gaat. Veel succes in de Strade Bianche!!!

 4. Joost kerkhove schreef:

  Niet te doen, niet te doen! Wat ga jij te keer. En die Strade Bianche is jou toch ook op het lijf geschreven… je blijft de wereld verbazen en je laat de harten van je supporters sneller slaan maar het is je van harte gegund kampioen! Dit is buitengewoon en maakt je aanzien als wereldkampioen alleen maar groter. Rust goed en sla ons straks terug met verstomming. We kijken er alvast al naar uit !

 5. Bert Hermsen schreef:

  Het is toch ongelooflijk, wat een klasse. De rest van het peloton moet er toch een beetje moedeloos van worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten