donderdag 8 september 2011

Derde in tijdrit en een mooie dag in Breda!

De tijdrit in Gemert ging goed. Ik begon gelukkig droog, maar kreeg in de laatste 5 kilometer regen. Toen ik na 20,5 kilometer over de finish kwam was ik tevreden. Ellen van Dijk won de tijdrit met een gemiddelde snelheid van 45 km/uur en was 26 seconden sneller dan ik. Marianne werd tweede en behield de leiding in het klassement.

Vandaag werd de etappe in Breda verreden. Vandaag was er wederom wind, regen en een kasseistrook in de ronde van 36 kilometer opgenomen, die we drie keer moesten afleggen. Het was vanaf de start glad en nerveus en ik was dan ook blij dat we al na 10 kilometer met onze ploeg doortrokken, net voor de kasseistrook bij “Den Hout”. Op de kasseien brak het peloton en zo reden we met een groep van 25 rensters weg. Namens Nederland Bloeit zaten we met 5 rensters mee. In de laatste ronde zetten we het nog een keer op de kant en daardoor dunde de kopgroep uit tot 14 rensters. Ons plan was om in de finale te gaan aanvallen en Loes deed als eerste een aanval. In de kopgroep werd naar elkaar gekeken en kwam geen samenwerking op gang, zodat zij de ruimte kreeg en alleen weg wist te rijden. Later werd wel aangevallen door AA en HTC maar Marianne, Sarah en ik sprongen steeds goed met die aanvallen mee. Loes bleef vooruit en won de etappe! Marianne won de sprint voor de tweede plek en ik werd zesde.

Morgen gaan we weer de dijken op, deze keer bij Papendrecht. Als het zo blijft waaien, dan kan het wel weer een mooie etappe worden!

Gepost door: Annemiek op donderdag 8 september 2011

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten