maandag 15 juli 2013

Derde in openingsrit Thüringen Rundfahrt

Voor Annemiek is de Thüringen Rundfahrt maandag vrij goed begonnen. De eerste etappe, een korte rit over 64 kilometer, eindigde in een massasprint en daarbij kwam Annemiek als derde over de streep. Ze moest alleen de Zweedse Emma Johansson en de Britse Elizabeth Armitstead voor zich dulden. Onderweg won Annemiek ook al een tussensprint en eindigde ze een keer als tweede. De Thüringen Rundfahrt duurt zeven dagen.

“Het is een mooie omgeving hier in Thüringen”, laat Annemiek vanuit het oosten van Duitsland weten. Een toeristisch tochtje zal het de komende dagen echter niet gaan worden. “Ik heb hier nog niet eerder gereden, maar het gaat hier net als vandaag de komende week geen meter vlak zijn. Best zwaar dus, hoewel er geen kilometers lange klimmen zijn.”

In de eerste rit toonde Annemiek zich dus direct nadrukkelijk en dat deed ze niet zomaar. “Ik ben vandaag ook voor de bonificatie seconden gegaan, in de hoop zo misschien de gele trui te pakken. Bij de eerste bonificatiesprint pakte ik drie seconden en bij de tweede sprint, waar ik tweede werd achter Emma, twee seconden. Die tweede sprint was ook bij de passage van de finishlijn en daar zag ik al wel dat Emma erg sterk was op de aankomst. Die lag namelijk bergop met in de laatste 150 meter keitjes.”

Waar Linda Villumsen in de laatste kilometer nog gegrepen werd, brak dus een spannende finale aan in de eerste etappe. “Ik werd goed afgezet door Lucinda en Liesbet, kwam als vierde door de bocht en in de laatste vijftig meter kwam ik nog weer terug bij de anderen. Op de finish was het vrij close tussen Elizabeth, Ellen van Dijk en mij. Emma liet zien dat ze erg sterk is, want zij won met een ruime voorsprong op ons en pakte direct ook de gele trui en de puntentrui. Ik sta nu twee op de tweede plaats.”

Gepost door: Annemiek op maandag 15 juli 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten