dinsdag 10 juli 2018

De bergen in zicht

Met de eerste flinke beklimming in de vijfde etappe al in het parcours, komen de bergen in de Giro Rosa nu echt in het zicht. De dinsdag verreden rit was dan ook een soort overgangsetappe en daarin kwam het ditmaal niet tot een massasprint in de strijd om de zege. Drie rensters bleven vooruit en de Amerikaanse Ruth Winder won. Annemiek zat constant goed van voren en finishte dan ook in de eerste groep achter de drie koploopsters.

“Het was weer een hete etappe, met één klim erin”, kijkt Annemiek terug. “Die was best wel lastig, maar er werd niet veel doorgetrokken. Ik verwachtte vandaag eigenlijk veel van Elisa Longo-Borghini, aangezien zij hier vandaan komt. We waren dan ook echt gefocust op haar. Ze viel wel een paar keer aan, waaronder nog in de afdaling, maar het richtte niet veel uit en er waren er ook drie weg. Die meiden zijn niet zo gevaarlijk voor het klassement, dus op zich hebben we goede zaken gedaan.”

Voor Annemiek kwam het vooral neer op opletten. “Spratty en ik zaten netjes in de eerste groep die ontstond na de eerste klim. Ons team deed een super goede lead-out richting die beklimming, om ons goed te positioneren. We waren daardoor ook geen moment in de problemen. Het is altijd wel tricky in een rit als deze, dat je niet achterin raakt.”

‘Spannend wat er gaat gebeuren’
En goed op de rest van het peloton letten is momenteel niet het enige dat belangrijk is. “Ik heb vandaag ook weer een bidon of tien op”, aldus Annemiek. De warme omstandigheden zorgen er dus voor dat de rensters ook goed op moeten letten dat ze genoeg drinken onderweg. Woensdag staat de eerste bergrit op het programma. “Dan wordt het spannender. We finishen bergop na een tien kilometer lange klim. We zijn die ook wezen verkennen. Hij is niet zo heel steil, maar het is wel spannend wat er gaat gebeuren.”

Foto: Getty Images

Gepost door: Aschwin Kruders op dinsdag 10 juli 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten