donderdag 4 december 2014

Cultuurshock: van Indonesië naar Florida!

Dit jaar ben ik samen met mijn moeder op vakantie gegaan naar Indonesië. Gelukkig was ik van de val van het WK op tijd hersteld hiervoor, want ik was er wel aan toe om na het blessureleed even van de bank te komen en even iets heel anders te doen dan fietsen!

We zijn begonnen op Jakarta en vervolgens richting het oosten gegaan om uiteindelijk op Bali onze laatste dagen door te brengen en vanaf Bali terug te vliegen naar Nederland. Twee jaar terug was ik al met mijn moeder naar Marokko geweest en dit was onze tweede reis samen. Het was een geweldige ervaring om samen kennis te maken met dit enorm mooie land. De mensen op Java waren zo enorm gastvrij en aardig! Het was daarnaast ook fijn om even wat tijd door te brengen met mijn moeder, want doordat ik tijdens het seizoen zoveel weg ben, schiet dat er regelmatig bij in. Bovendien had ik na deze vakantie weer echt zin om te beginnen met trainen! Ook qua herstel van mijn blessure deed de vakantie mij wel goed. Pas aan het eind van de vakantie had ik voor het eerst dat ik helemaal geen pijn meer voelde aan de voet die ik had gebroken tijdens het WK.

En dat was ook wel nodig, want vier dagen na mijn terugkomst van vakantie stond ik al weer op Schiphol om het vliegtuig te pakken naar Orlando, Florida voor een trainingskamp van 17 dagen met de nationale selectie. Inmiddels zijn we hier al weer bezig aan het tweede trainingsblok van drie dagen en hebben we al een paar goede trainingen erop zitten.

Mijn indruk tot nu toe: de wegen zijn hier goed, breed, maar ook lang rechtuit en vlak. Er zijn wel genoeg wegen om wat verschillende trainingsrondjes te kunnen maken Persoonlijk heb ik wat meer voorkeur voor meer hoogteverschil tijdens trainingen, o.a. omdat ik het enorm mooi vind om in de bergen te fietsen. We hadden de eerste dagen wat pech met het weer en hebben ook al een keer de hele training in de regen gereden. Gelukkig is het niet koud en vandaag was het tijdens de hele training lekker zonnig. Door de wind is het niet snel te warm, dus qua klimaat is het lekker trainingsweer!

Ik was zelf nog nooit in V.S. voor meer dan 1 dag geweest en het is wel leuk om kennis te maken met de Amerikaaanse cultuur. Alles is inderdaad écht groots en niet alleen de auto’s…De fitness waarwij krachttraining doen is uiteraard ‘huge’ en 24/7 open. Het is alleen al bijzonder om er heen te gaan om de verscheidenheid aan mensen te bekijken. Als je een glas drinken bestelt ergens krijg je overal minimaal een 0,4 liter glas inclusief gratis ‘refill’. Ik was verbaasd de eerste keer toen er ongevraagd bijgeschonken werd! Onderweg zie je vrijwel alleen maar fastfoodketens en alles is ‘drive thru’ (zelfs de apotheek!). Een behoorlijke cultuurshock van Indonesië naar Amerika! Ook hier kijk ik mijn ogen uit en ondertussen trap ik al weer heel wat uren weg!

Gepost door: Annemiek op donderdag 4 december 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten