zondag 25 augustus 2013

Controleren voor het klassement

Na de tijdrit zondagochtend reed Annemiek zondag in de namiddag nog een etappe in de Trophée d’Or. Een rit over bijna tachtig kilometer en daarin moest geconcentreerd gereden worden. “Het regende en daardoor waren de Franse wegen glad”, legt Annemiek uit. “Ik was blij dat ik overeind bleef en was ook wat bang in het peloton, doordat ik niet goed kan sturen en remmen sinds de val in Zweden. In de regen is het dan nog eens extra lastig.”

De Russische Anastasiya Chulkova van Rusvelo greep de etappezege. Zij bleef solo vooruit. Marianne Vos sprintte achter Chulkova naar de tweede plaats. “We hebben gecontroleerd gereden met het oog op het klassement. Eventueel konden we zelf voor eigen kansen gaan in de aanval, maar dat zat er niet echt in vandaag. Die renster van Rusvelo was weg en had een vrij grote voorsprong, maar zij was niet gevaarlijk voor het klassement.”

Na de eerste rit zaterdag en de tijdrit en derde etappe zondag, staan nu nog drie etappes gepland in de Trophée d’Or. Maandag is de vierde etappe en daarin rijden de rensters over bijna honderd kilometer, waarbij onderweg vijf heuvels overwonnen moeten worden. “Morgen gaat het een lastige dag worden. Dat weet ik nog van twee jaar terug.”

Gepost door: Annemiek op zondag 25 augustus 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten