maandag 14 april 2014

Controleren en trui veilig stellen

De Energiewacht Tour is voor Annemiek’s team Rabo Liv op een geslaagde manier afgesloten. Zondag wist de ploeg de leiderstrui van Lucinda Brand veilig te stellen en daarnaast werd in de slotrit ook nog eens de jongerentrui verover. Thalita de Jong nam die over van de Amerikaanse Ruth Winder. “Het was een spannende dag voor onze ploeg, omdat we de gele trui van Lucinda niet uit handen wilden geven”, kijkt Annemiek terug. “In de dagen ervoor hadden we gezien dat geel behouden niet eenvoudig was en dat bleek ook nu zo te zijn. Lululemon en Boels trokken het na twee kilometer direct op de kant en ik zat als enige mee van onze ploeg in de kopgroep”

Daarmee kwam Annemiek in een situatie terecht die voor haar team niet gunstig was. “Daarom moest ik het tempo wat drukken, terwijl mijn ploeggenoten Lucinda weer terug naar voren reden. De wind was zeer krachtig en iedere keer ging het bij het uitrijden van Veendam op de kant. Daar reed iemand de tweede ronde in mijn achterwiel, zodat ik van fiets moest wisselen en in een vijfde groep belandde. Vervolgens ben ik van groep naar groep gereden. Ondertussen reed van voren een groepje weg met Thalita van ons erbij en Guarschi op 1.57 minuten als kortst geklasseerde. Dat was voor ons een goede situatie. Ik kwam onverwacht nog weer terug in het peloton en kon zo Roxane en Iris meehelpen controleren. Best spannend, want het gat mocht niet te groot worden, maar ook zeker niet te klein aangezien ze dan weer konden gaan springen vanuit het peloton.”

Blij met herstel
Chantal Blaak won uiteindelijk de rit. Zij behoorde tot de kopgroep van acht rensters die vooruit wist te blijven. “Het is mooi dat Lucinda het geel kon behouden. Thalita pakte ook nog de jongerentrui over van een Amerikaanse, dus we gingen met twee truien naar huis. Zelf ben ik blij dat het herstel van mijn been goed ging deze week. Ook de laatste dat had ik nog power om mee te zitten van voren. Dat is wel eens anders geweest in de Energiewacht Tour. Het doel was om er sterker uit te komen dan ik erin ging. Denk dat dat wel gelukt is.”

Na vijf dagen koers staan nu een aantal rustige dagen op het programma voor Annemiek. “Ik ga nu goed herstellen, want het was wel een pittig weekje met alle waaiers. Zondag rijd ik in de Ronde van Gelderland. Hopelijk waait het daar ook. Dan is het een mooie laatste zware training voor de Waalse Pijl van de woensdag erna. Dat is geen parcours dat me super ligt, maar ik wil wel weer optimaal voorbereid aan de start van deze World Cup staan en dan zien waar het mij brengt.”

Gepost door: Annemiek op maandag 14 april 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten