vrijdag 30 november 2012

Column

Nietsvermoedend sla ik afgelopen week de Gelderlander open die ik thuisgestuurd heb gekregen. Zie ik daar opeens een column staan met als titel ‘Verwondering’ en met mijn naam er boven. Beniewd wat ik te maken zou hebben met deze titel lees ik verder. 🙂

Die donderdag ervoor was ik samen met Marianne aanwezig op een sponsoravond van de Ronde van Tiel en daar kwam ik een aantal ‘oude bekenden’ tegen. Eerst sprak ik de speaker van de avond, Eric Wijnacker van De Gelderlander die verbazingwekkend veel over mij wist te vertellen en die een enthousiaste volger bleek te zijn van het vrouwenwielrennen. Ik vertelde hem dat ik me nog kon herinneren dat er op mijn eerste NK in 2007 een collega van hem speciaal voor mij naar Maastricht was gekomen en dat ik daar nogal verbaasd over was. Even later bleek hij (Ron Broersma) ook aanwezig te zijn. Leuk om zo wat herinneringen op te halen. En…lees ik dus een paar dagen later in de krant dat hij daar een column aan gewijd heeft. (Zie bijlage onderaan dit artikel voor de best leesbare versie).

Het was in Tiel helemaal wel leuk om wat herinneringen uit mijn eerste jaar 2007 op te halen. Zo kwam ik daar ook Mariska van Beem tegen uit Tiel (die kort daarna gestopt is door een blessure). Ik herkende haar nog van mijn tweede voorjaarscompetitiewedstrijdje op het industrieterrein in Tiel, wat ik mij nog heel goed kon herinneren omdat ik doodsbang aan de start stond tussen al die mannen die allemaal veel behendiger zich door het peloton durfden te bewegen dan ik. Ook weet ik nog goed dat ik toen helemaal geen plezier beleefde aan het rijden van wedstrijden, maar dat ik met mezelf een ‘afspraak’ had gemaakt dat ik minimaal tien wedstrijden moest doorzetten in de hoop dat die zenuwen en angst wel zouden gaan verdwijnen.

Naast de column stond in de krant ook een artikel over de organisatie van de Profronde van Tiel, die nu ook een ronde voor dames willen organiseren (zie andere bijlage). Het was ontzettend leuk om zoveel enthousiasme te zien bij de organisatie voor het organiseren van ook een ronde voor vrouwen. Als ik in Nederland ben, dan zal ik zeker mijn best doen om aanwezig te zijn, want na het zien van al dat enthousiasme bij de organisatie…ben ik er zelf ook enthousiast van geworden. 🙂 Helaas zit mijn programma wel vol met wedstrijden en trainingsstages, maar de datum staat in elk geval genoteerd!

Bijlage
Column Ron Broersma ‘Verwondering’ – 24 november 2012 – Bron: De Gelderlander
Kwaliteitsimpuls met vrouwenkoers – 24 november 2012 – Bron: Gelderlander

Gepost door: Annemiek op vrijdag 30 november 2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten