woensdag 3 april 2013

Chaotisch begin Energiewacht Tour

De openingsrit in de Energiewacht Tour is woensdag zeer chaotisch verlopen. In de finale van de etappe werd de wedstrijd meerdere keren herstart. Eerst werd de tweede groep in de wedstrijd verkeerd gestuurd, vervolgens was het parcours niet verkeersvrij en daarna zag Annemiek samen met twee vluchtgenoten ook nog eens de rest terugkomen, omdat zij moesten wachten bij een open brug. Bij het ingaan van de laatste ronde protesteerden Annemiek en meerdere rensters vervolgens, waarna er nog eens herstart werd met nog dertien kilometer te gaan. Kirsten Wild won uiteindelijk de etappe. Zij was de snelste uit een kopgroep van vier rensters, die in de slotkilometer weg wisten te rijden. Annemiek werd achtste.

Na afloop van de rit was Annemiek duidelijk over haar eigen dag. “Ik zat goed in de koers, maar werd wederom met mijn neus op de feiten gedrukt. Ik mis de power en dat werd behoorlijk duidelijk in de laatste ronde”, doet ze verslag. Haar ploeggenote Iris Slappendel reed daarin weg met de Belgische Evelyn Arys. “Loes Gunnewijk sprong daar naartoe en ik zat gelijk op het wiel, maar ze reed me uit het wiel. Ellen van Dijk en Kirsten Wild kwamen er overheen en ik kon niet mee. Eerder in de koers ging het iedere keer al in waaiers. Ik zat toen in de tweede waaier, maar het kwam nog wel weer bij elkaar.” Uiteindelijk ontstond de kopgroep van 22 rensters en die reed lange tijd vooruit. “Ik zal deze Energiewacht Tour nu vooral gebruiken om beter te worden.”

Annemiek was zelf één van de initiatiefnemers voor het protest. “Doordat we weer moesten stoppen nadat het parcours niet verkeersvrij was sloot het hele peloton weer bij ons aan. Dat was dus niet eerlijk. Daarna was ik weg met Gunnewijk en Small en toen stond die brug open. Kwam alles dus opnieuw bij elkaar. Dat was net voor de aankomst. Toen zijn we dus met het peloton op de finishlijn gestopt en hebben we overleg gehad met de jury. We kregen met de 22 rensters daarop opnieuw twintig seconden voorsprong.”

Op RTL 7 is tijdens de Energiewacht Tour iedere dag om 17.45 uur een samenvatting van de etappe te zien.

Gepost door: Annemiek op woensdag 3 april 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten