zaterdag 22 juni 2013

Brons op NK Kerkrade

Na een jaar is Annemiek haar rood-wit-blauwe trui kwijt. In Kerkrade, waar ze vorig jaar nationaal kampioene werd, moest ze haar tricot afstaan aan ploeggenote Lucinda Brand. Zij won het zware Nederlands kampioenschap solo. Annemiek finishte als derde, achter haar andere teamgenote Marianne Vos. “Ik heb een goede wedstrijd gereden”, was Annemiek na afloop tevreden over haar NK. “Het is natuurlijk balen dat je zelf niet mee kunt op het juiste moment, zeker aangezien ik goed reed, maar Lucinda heeft de overwinning zeker verdiend.”

Op het heuvelachtige Limburgse parcours ontaarde het NK al snel in een slagveld. Brand reed al vroeg in de wedstrijd weg uit een eerste kleine groep en zou uiteindelijk tot aan de finish vooruit blijven. “Er kwam geen goed georganiseerde achtervolging op gang en wij zaten in de situatie dat we niet hoefden te rijden. Het gat bleef steeds hetzelfde. Ik probeerde wel steeds alleen weg te rijden, maar Ellen van Dijk reed heel sterk het gat steeds dicht naar Marianne of mij. Toen het verschil rond de twee minuten bleef hangen en er geen achtervolging was, heb ik mij er bij neergelegd dat Lucinda kampioen zou worden.”

Van Dijk kreeg in de finale nog met materiaalpech te kampen, waarna Annemiek alleen met Vos overbleef in de achtervolging op Brand. “Voor Ellen heel lullig dat zij pech kreeg op de Duivelsbos. We hebben nog even op haar gewacht, maar toen bleek dat ze niet terug kwam, zijn we doorgereden.”

Gepost door: Annemiek op zaterdag 22 juni 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten