donderdag 18 juni 2015

Brons in tijdrit Europese Spelen

Bij de eerste editie van de Europese Spelen in Baku (Azerbeidzjan) heeft Annemiek donderdag brons gewonnen op de individuele tijdrit. Ze moest al vroeg aantreden voor haar rit over 25,8 kilometer. Namelijk om 7.07 uur Nederlandse tijd, waar het in Azerbeidzjan drie uur later is. In 33.33 minuten bereikte Annemiek de finish, waarna ze lang aan de leiding stond. Pas in het laatste groepje rensters gingen eerst de Oekraïnse Ganna Solovey en later landgenote Ellen van Dijk haar nog voorbij. Van Dijk won het goud.

Annemiek had al vroeg door dat het lastig zou worden om te winnen. “Ik had vandaag geen topdag”, vertelt ze. “Qua wattage zag ik al snel dat ik niet de wattages haalde die ik normaal gesproken kan rijden. Ik ben me toen zoveel mogelijk gaan focussen op mijn houding en meer op de snelheid. Die was best wel oke, maar Ellen reed gewoon veel harder. Waarom ik vandaag minder power had en het niet zo goed ging, waardoor ik niet mijn normale niveau haalde, kan ik niet verklaren.”

Motivatie

Met een dubbel gevoel kijkt Annemiek terug op haar tijdrit. “Na de finish had ik wel een beetje gemengde gevoelens. Aan de ene kant de teleurstelling, maar ook de blijdschap dat ik toch mooi een medaille heb gehaald. Ik zit daarbij nu op dertig seconden van de nummer twee van het afgelopen WK. Met nog meer tijd om te trainen op de tijdritfiets en een betere dag, is er meer mogelijk. Deze medaille motiveert voor meer!”

Gepost door: Annemiek op donderdag 18 juni 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten