zaterdag 26 september 2020

Blij om te kunnen starten op WK in Imola

Na haar valpartij in de Giro Rosa, waarbij ze haar pols brak, leek er voor Annemiek een streep door het WK wielrennen te kunnen. Zaterdag in de wegwedstrijd staat ze echter ‘gewoon’ aan de start. “Ik ben heel blij en gelukkig dat ik morgen alsnog aan de start kan staan”, laat ze weten. In het Italiaanse Imola, waar de wedstrijd op een racecircuit start en finisht, hoopt ze met succes haar wereldtitel te verdedigen.

De flinke klapper die ze ruim een week terug in de Giro Rosa maakte, leek ervoor te zorgen dat Annemiek het WK wel uit haar hoofd kon zetten. “Het is mede dankzij het Rijnstate ziekenhuis, waar ze heel erg met me mee hebben gedacht”, legt ze uit over waarom ze er nu toch bij kan zijn. “Ze hebben heel erg met me meegedacht in mogelijkheden. Bijvoorbeeld door me zo snel mogelijk te opereren, me geen narcose te geven en me een brace aan te meten. Ik kan wel zeggen dat ik dankzij hen en de ploegarts van Mitchelton-Scott hier nu aan de start kan staan. De artsen hebben daarbij gezegd dat het medisch verantwoord is, ook indien ik mocht vallen. Dat vond ik allereerst belangrijk.”

Die hulp was één, maar Annemiek moest daarnaast natuurlijk ook zelf voelen of het kon. “Woensdag heb ik mezelf getest op de Posbank, door daar een aantal keren hard door te trekken. Dat was hoopgevend en heeft me ook het vertrouwen gegeven dat het heel goed mogelijk was om te gaan koersen. Ik kan gewoon goed sturen en heb qua ‘bike handeling skills’ geen beperking om de wedstrijd te rijden. Na die test heb ik nog een aantal dagen extra herstel voor de pols gehad en ik ben er nu klaar voor.”

Eén van de zwaarste WK’s
Annemiek kan zich opmaken voor een pittig dagje. “Ik heb de ronde, die we in totaal vijf keer doen, gereden en het is echt een super mooi WK rondje. Het gaat een heel zwaar WK worden en dat is ook wel in het voordeel van ons als Nederlands team. De deur zal vanaf het begin open staan. Een echte afvalkoers. In de ronde zitten twee super steile klimmen, waarbij ik echt uit het zadel moet. Ik ben dan ook blij dat dat weer kan. Bij de verkenning draaide het vrijdag op mijn 36×30 verzet al niet meer lekker. Die klimmen zijn dus echt heel lastig en in totaal rijden we 2800 hoogtemeters. Daarmee denk ik dat het één van de zwaarste WK’s tot nu toe gaat worden. Ik kijk ernaar uit.”

Live van start tot finish
Een totaal van 2800 hoogtemeters moeten de vrouwen dus zien te overwinnen, over een afstand van 143 kilometer. Om 12.35 uur Nederlandse tijd gaat het uit 143 rensters bestaande peloton van start. Eurosport is er dan al live bij. De NOS begint om 14.00 uur met haar live uitzending. Op deze pagina van de UCI is alle informatie over de wedstrijd te vinden, waaronder ook de livetiming, waarmee gezien kan worden wie er nog in de wedstrijd zitten en op welke positie in koers zij zitten.

Gepost door: Aschwin Kruders op zaterdag 26 september 2020

8 reacties op “Blij om te kunnen starten op WK in Imola”

 1. Arnold van den Broek schreef:

  Adembenemende karaktervrouw.

 2. Paul Brusse schreef:

  In 1 woord “TOPVROUW”

 3. Goens Dominique schreef:

  Toen je aanviel op 2 ronden van het einde had ik de indruk dat je niet voluit kon gaan door uw polsbrace.Dat was mijn indruk.Maar ondanks die pols toch zilver halen is getuige van je klasse.Een hevige fan van u uit Belgie.

 4. Anton schreef:

  Fantastisch dat je dit kon opbrengen en uitvoeren! Wat een mooie sportvrouw ben je🥰

 5. Simon van der Zee schreef:

  Zilver met een gouden randje, Annemiek, van harte proficiat met je bijzondere prestatie!

 6. Rob van Schie schreef:

  Het getuigt van grote klasse hoe je ondanks de blessure vandaag de opening forceerde vervolgens zelfs zilver hebt behaald. Diep respect voor je Annemiek ! 👏💪✊

 7. Edwinooijevaar schreef:

  Girl 👧🏻 power 👊 .

 8. Bert Hermsen schreef:

  Succes Annemiek, aan gebrek aan motivatie en wilskracht zal
  het niet liggen. Topper!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten