dinsdag 29 augustus 2017

Blij met proloogzege in Wageningen

In haar woonplaats Wageningen heeft Annemiek dinsdag de proloog van de Boels Ladies Tour gewonnen. Ze wist het 4,3 kilometer lange parcours in 5.47 minuten af te leggen en daar kwam lange tijd niemand bij in de buurt. Alleen Europees kampioene tijdrijden Ellen van Dijk wist nog enigszins gelijke tred te houden. Zij was één van de laatste rensters die van start ging en had vijf seconden meer nodig voor de proloog. Door haar zege is Annemiek ook de eerste leidsters in de Nederlandse etappekoers.

“Wat een mooi parcours hebben ze hier neergelegd”, sprak Annemiek na afloop lovend over de lokale organisatie. “Het is ontzettend leuk om hier door ‘mijn’ Wageningen te rijden. En natuurlijk helemaal bijzonder om dan ook de overwinning te pakken. Ik ben blij dat ik dat heb kunnen doen.”

Met nog vijf etappes te gaan staat Annemiek nu dus direct aan de leiding in het klassement. “Ik heb eerder al laten weten dat de wereldkampioenschappen absoluut mijn grote doel zijn, maar dat wil niet zeggen dat ik dit zomaar ga weggeven. Er komen nog mooie dagen aan met leuke parcoursen. Morgen direct al, maar ook de tijdrit is een mooie test en twee laatste etappes in Limburg.”

Gepost door: Aschwin Kruders op dinsdag 29 augustus 2017

Eén reactie op “Blij met proloogzege in Wageningen”

  1. Roeland schreef:

    Klasse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten