zondag 15 april 2018

Benen helaas niet kunnen testen in Gold Race

Waar wereldkampioene Chantal Blaak won en Amanda Spratt namens Mitchelton-Scott derde werd, heeft Annemiek zichzelf eigenlijk niet kunnen tonen in de Amstel Gold Race. Een kopgroep die al vroeg ontstond bleef vooruit en in het peloton, waarin Annemiek zat, werd niet gereden. “De schouder hield zich redelijk goed vandaag”, kon ze nog wel wat positiefs melden. “Ik heb niet veel pijn gehad, maar het ook niet echt hoeven testen.”

Op de Keutenberg reed een kopgroep weg, met daarbij onder meer Spratt. “Daar zaten Spratty en ik goed gepositioneerd. De groep reed dus weg met haar erbij. Ik zag wel dat alle ploegen mee zaten, maar niet iedereen had iemand mee die kon winnen, zo dacht ik. Zelf kreeg ik de opdracht van mijn team om alleen maar te volgen, omdat we met Spratt met de aankomst bergop volgens mijn team iemand hadden die een goede kans maakte.”

Het peloton liet begaan. “Voor mij persoonlijk was het letten op Longo Borghini en Moolman, die beiden niet iemand mee hadden die kon winnen. Helaas gebeurde er niets en zo eindigde deze Gold Race voor mij in de groep achter de kopgroep, zonder ook maar een inspanning te hebben gedaan vandaag. Dat is erg jammer, maar ook dat hoort bij wielrennen. Spratt kwam niet weg op de Cauberg, maar werd knap derde. Zij rijdt ook altijd voor mij, dus als ik dan voor iemand mijn benen stil moet houden, dan graag voor Amanda Spratt. En het mooie aan dit ‘drieluik’ is dat we woensdag en zondag weer een kans krijgen!”

Toch werd het ook een vervelende dag voor het Mitchelton-Scott team. Annemiek’s ploeggenote Lucy Kennedy kwam zwaar ten val. “Zij heeft allerlei botbreuken opgelopen, maar dat gaat gelukkig allemaal goed komen.”

Foto: Sportfoto.nl

Gepost door: Aschwin Kruders op zondag 15 april 2018

Eén reactie op “Benen helaas niet kunnen testen in Gold Race”

  1. Klaas Swart schreef:

    Als je vruchten wilt plukken moet je ook af en toe met lege manden sjouwen.
    Veel succes bij de volgende wedstrijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten