zondag 1 september 2013

Beloning voor hele team in GP de Plouay

Annemiek is zaterdag negende geworden in de GP de Plouay, de laatste wereldbekerwedstrijd van het seizoen. In de Franse klassieker die ze in 2011 zelf won, ging ploeggenote Marianne Vos met de overwinning aan de haal. Zij reed in de slotkilometers weg bij haar medevluchters Emma Johansson en Anna van der Breggen. Annemiek maakte deel uit van een groep van ruim twintig rensters die mocht sprinten om de zesde plaats. Van die groep kwam ze als vierde over de streep. Mede door het goede ploegenspel in Plouay won het Rabobank-Liv/Giant team het ploegenklassement in de World Cup. Vos schreef het individuele klassement op haar naam.

“Ik zat wat klem toen er aangevallen werd en mis ook net de scherpte om bij een kopgroep te zitten”, laat Annemiek weten nadat de koers is afgelopen. “Maar ik word wel steeds beter, dus dat wil ik graag vasthouden. Toen Amialusik na de steile korte klim doortrok en er vandoor ging, zat ik gewoon net te ver van achteren. Ik was niet goed gepositioneerd op de steile klim. Dat heeft wat met topvorm te maken en de scherpte die net ontbreekt. Wel heb ik weer voor het eerst gesprint met deze arm. Die hield het wel in deze koers, maar ik heb er nog wel steeds veel last van. De eerste dag in de Boels Rental Ladies Tour in Roden gaat ook offroad. Daar zie ik wel een beetje tegenop.”

De Ladies Tour start komende dinsdag dus in Roden en is één van de wedstrijden waar veel rensters hun vorm voor het WK aanscherpen. Zo ook Annemiek. Zij zag al twee sterke landgenotes in de GP de Plouay. “Anna en Marianne lieten zien dat zij nu ook gewoon echt een klasse beteren zijn, maar ik ben nog steeds aan het verbeteren”, vertelt ze met een glimlach. Samen met haar ploeggenotes kan ze me moraal vooruit kijken naar de Ladies Tour. “Dat we het ploegenklassement in de World Cup wonnen is een leuke beloning voor ons als ploeg, want we reden van en ook in Zweden echt super sterk.”

Gepost door: Annemiek op zondag 1 september 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten