zaterdag 2 september 2017

Belangrijke tijdwinst in rit door Limburgse heuvels

In de vijfde etappe van de Boels Ladies Tour heeft Annemiek zaterdag zeer goede zaken gedaan in het klassement. Ze reed weg met Anna van der Breggen en bleef vooruit, waarbij de ritzege voor Van der Breggen was. In het klassement is het verschil omgekeerd en staat Annemiek 43 seconden voor. Ellen van Dijk verloor flink wat tijd en staat op ruim een minuut achterstand van Annemiek derde. Zondag wordt de Boels Ladies Tour afgesloten. Net als zaterdag rijdt het peloton dan een rit door het Limburgse heuvelland.

“De ploeg controleerde de koers vandaag perfect voor mij”, is Annemiek tevreden. “Ik ben dan ook nooit in problemen geweest. In de finaleronde viel ik aan op de eerste klim van die ronde, toen een groepje weg was met Blaak. Vervolgens viel Anna aan op Vijlenerbosklim. Ik kon als enige er naar toe springen, maar op de top wilde ze niet met mij verder rijden.”

Die situatie herhaalde zich vervolgens nog eens. “Op de Camerig probeerde ze het weer en waren we met twee weg. Daar hadden we beiden een doel. Anna wilde de etappe winnen en ik kon met oog op eindklassement een aantal tegenstanders kwijtspelen. Zo reden we dan ook samen door tot de finish, pakte Anna de etappe en ik mooi wat tijdwinst. In de slotrit gaan we alles op alles zetten om die trui te verdedigen!”

Gepost door: Aschwin Kruders op zaterdag 2 september 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten