zondag 31 maart 2013

Belangrijke rol in Ronde van Vlaanderen

In de Ronde van Vlaanderen, waarin ze zich twee jaar geleden de beste toonde, is Annemiek zondag als vijfde over de finish gekomen. Ze won de sprint van een achtervolgend groepje op de kopgroep van vier. Daarin zat ook Annemiek’s ploeggenote Marianne Vos en zij won de wedstrijd. Het aandeel dat Annemiek in die zege had was belangrijk. Zij zorgde er mede voor dat de achtervolgende groep waarin zij zelf zat het eerste groepje niet kon bedreigen in de finale, maar na afloop was Annemiek over haar eigen vorm niet helemaal tevreden. “Ik had gedacht beter te zijn.”

Na de finish doet Annemiek haar verhaal. “Ik voelde me goed en was attent aan het koersen. Bij de Oude Kwaremont zat ik goed geplaatst in het peloton, maar ik was gewoon niet sterk genoeg om mee te gaan”, vertelt ze. “Ik had net wat te weinig power. Op de Paterberg was ik wel sterk en ben ik samen met Anna van der Breggen weggereden in een poging om vooraan aan te sluiten. Het gat was toen achttien seconden, maar het lukte net niet om dat dicht te rijden.” De kopgroep bleef vervolgens vooruit en enkele rensters sloten aan bij Annemiek en haar vluchtgenote.

“Het is balen dat ik op dit moment niet de topvorm heb om op hét moment mee te zitten. De inhoud is wel goed, maar blijkbaar heb ik meer tijd nodig om in topvorm te komen. Als ploeg hebben we vandaag goed gereden. We hadden de hele koers de controle en ik heb een mooi sterk team gezien vandaag. Daar ben ik wel trots op! Zelf heb ik ook naar mijn kunnen gekoerst en geen fouten gemaakt, dus ik moet ook wel tevreden zijn. Maar ik ben wel teleurgesteld dat ik in de finale niet mee zat. Ik had voor de overwinning willen koersen.”

Gepost door: Annemiek op zondag 31 maart 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten