vrijdag 13 juli 2018

Attent rijden en ook genieten in roze trui

De eerste dag in de roze trui zit erop voor Annemiek. In de achtste etappe, van San Giorgio di Perlena naar Breganze, kwam haar leidende positie in het klassement nooit in gevaar. Marianne Vos, Elisa Longo Borghini en Lucinda Brand reden in de afdaling van de slotklim van de 3e categorie nog wel weg, maar het peloton met daarin Annemiek volgde al snel nadat het drietal gefinisht was. “Dankzij mijn team ben ik vandaag nooit in de problemen geweest.”

In de 121,6 kilometer lange etappe waren drie langere beklimmingen opgenomen, maar die waren niet zodanig zwaar, dat echt verschil maken mogelijk was. Toch was Annemiek attent. “Maar ik wist wel dat na die laatste beklimming een technische afdaling zat”, vertelt ze. “En ik kon ook precies opschrijven wie het daar zouden proberen; Elisa, Lucinda en Marianne. Zij nemen alle risico’s en dat doe ik niet in het roze. Voor mij was het ook prima dat ze een stukje voorsprong namen, want het was ook heel dichtbij de finish.”

Normaliter was de slotfase er juist ook wel één voor Annemiek geweest. “Ja, ik moet toegeven dat het soms ook wel een beetje kriebelt om niet mee te gaan. Vooral de eerste dagen had ik het hier ook wel wat lastig om defensief te rijden en me te sparen. Maar nu was het goed zo en ik denk dat ze met Marianne hier een heel mooie winnares van de etappe hebben.”

Alles in het roze
Onderweg moest er natuurlijk goed opgelet worden, maar van het rijden in de roze trui kon Annemiek toch ook nog wel een beetje genieten. “Je hoort mensen vanaf de kant roepen; maglia rosa, maglia rosa. Dat is wel erg gaaf! Het was ook de eerste keer dat ik het roze draag, terwijl het niet de dag na de proloog is. Andere keren was het daarna en nu echt in het midden van de tour. Het is tof dat de ploegen en sponsoren er ook echt aandacht aan besteden, want ik heb hier nu ook alles in het roze.”

In de video onder de foto zie je beelden van Annemiek in de Giro Rosa vandaag, met een reactie van haar.

Foto’s: Sportfoto.nl

Gepost door: Aschwin Kruders op vrijdag 13 juli 2018

2 reacties op “Attent rijden en ook genieten in roze trui”

  1. Jan Knibbelet schreef:

    Je bent SUPER aan het rijden Annemiek. Dat wordt een mooie Giro overwinning. Ook respect voor Marianne Vos. Zij komt weer helemáál terug. Onze dames gaan weer als een speer. Jammer dat we hier zo weinig van op tv zien. Groetjes uit Hulst ZVL. 😘😉👍🚴‍♀️⚘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten