zondag 3 april 2016

Alles gegeven in Ronde van Vlaanderen

Ook vijf jaar nadat ze er haar overwinning boekte, heeft Annemiek tot in de slotkilometer mee kunnen strijden om de zege in de Ronde van Vlaanderen. Achter winnares Lizzie Armitstead kwam ze als zevende over de finish. Annemiek behoorde tot een groepje van acht rensters die op slechts twee seconden van het kop-duo bestaande uit Armitstead en Emma Johansson strandden. “Ik kan mezelf niets kwalijk nemen”, zo keek ze na afloop terug. “Ik wilde constant goed van voren zitten en gefocust zijn. Dat is goed gelukt.”

Het duurde even voor de koers echt openbrak, maar toen dat eenmaal zo was toonden de sterkste vrouwen in koers zich ook. “Op de Kruisberg werd er voor het eerst echt aangevallen en daar zat iedereen best wel aan de max. Het plan van ons was om het daarna tot aan de Oude Kwaremont wat rustiger aan te doen. Sarah en Amanda wisten daardoor ook weer aan te sluiten in de groep waarin Gracie en ik zaten. Dat was wel even gunstig, maar daarna werden ze er helaas ook weer afgereden. We moesten echt opboksen tegen een sterk Boels-Dolmans. De meiden hebben het geprobeerd, maar het zat er niet in.”

Op de Oude Kwaremont ontplofte de koers helemaal. “Daar zet ik echt aan mijn limiet toen er door werd getrokken en vervolgens gingen Emma en Lizzie er vandoor. Ze reden flink door en daarmee werd het een lastige situatie. Met Pauline Ferrand-Prevot van Rabo-Liv heb ik daarna afgesproken dat we wel gingen rijden, waar ik er eerst nog even aan dacht om in het wiel te blijven zitten. Dan zou ik voor het podium gaan, maar je rijdt toch liever voor de overwinning. Daar heb ik dus ook voor gekoerst.”

Alles gegeven
Het leek er tot twee keer toe zelfs even op dat de twee koploopsters nog gegrepen konden worden. Annemiek: “Op de Paterberg gaf ik alles, omdat ik dacht dat dat het moment was om over te steken. Ik ging ook volle bak de afdaling in, maar toch liepen ze uit. En ook in de slotkilometer kwamen we nog dichtbij, maar het was niet genoeg. Deze koers liet in ieder geval weer zien dat de benen goed zijn. Tegen zo’n overwicht van Boels moet je zelf ook met een overtal situatie komen te zitten. Daar koersen we als ploeg ook op, maar helaas lukte dat vandaag niet. Dan kan je nog zo goed zijn, maar dan wint het collectief hier.”

Gepost door: Aschwin Kruders op zondag 3 april 2016

2 reacties op “Alles gegeven in Ronde van Vlaanderen”

 1. Hoi, Annemiek
  Mijn tekstverwerker wil de baas zijn, en dat is hij ook.
  De derde zin moet zijn “Mooi om te koersen voor jou, mooi om te touren voor mij, de mooiste landschappen”.
  Ik wil graag dat deze lofzang goed bij je overkomt.
  Gerard

 2. We, Tilly en ik, genieten erg van je fietsavonturen. Je deed het weer erg goed in Vlaanderens Mooiste. Mooi om te koersen vooruit jou, om te touren vooruit mijn mooiste landschappen; ik heb vaak rond Veurne, Ieper, Kocksijde gefietst.
  Ga zo door, wij volgen (bandjesplakken).
  Gerard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten