zondag 19 maart 2017

Actief en goed gekoerst in Trofeo Binda

Hoewel er vaak nog wel een klein peloton bij elkaar bleef, werd de finale van de Trofeo Alfredo Binda in de afgelopen jaren altijd beslist door een sterke kopgroep die gedurende de koers was weggereden. En dus had Annemiek zondag ook goede papieren toen ze zichzelf in de finale voorin de wedstrijd terugvond. Het liep echter anders. Voor het eerst in lange tijd draaide de Italiaanse World Tour wedstrijd namelijk uit op een sprint met een klein peloton. De Amerikaanse Coryn Rivera won. Annemiek finishte nog wel als zesde.

“Ik voelde me goed vandaag”, kijkt ze na afloop terug. “Het is in mijn voordeel als de koers zwaar is en er op iedere klim hard wordt gereden, maar helaas was het koersverloop niet in het voordeel van mij en het team. We reden super goed attent vandaag en het is geweldig om te zien dat we als team ‘did step up’, zoals de AustraliĆ«rs zeggen. Ik zie een heel ander team, we zitten elke keer attent van voren en ik heb altijd teamgenoten om me heen voorin het peloton. Onze nieuweling in de groep ‘kiwi’ Georgia Williams is echt een aanwinst bij het team en Jess Allen ook. Die zit onvermoeibaar altijd van voren.”

Pas laat in de wedstrijd ontbrande de koers echt. “Vandaag waren Katrin, Amanda en ik de beschermde rensters. We probeerden het in de finale. In de laatste ronde viel ik aan op de kleine klim en was ik weg met Elisa Longo Borghini. Toen we terug werden gepakt ging Kat solo en dat was de aanval op het juiste moment. Er werd naar elkaar gekeken en ik dacht dat ze het zou gaan halen.”

Toch sprinten
Maar zover kwam het niet. Annemiek: “Helaas kwam een groep terug en op de lange laatste klim staken Longo Borghini en Kasia Niewiadoma over. Op de top pakten we ze terug en viel ik aan in de afdaling, maar met drie kilometer te gaan werd ons complete groepje teruggepakt. Spratty ging nog een keer en toen probeerde ik me te positioneren voor de finish, maar doordat we voor de aanval hadden gekozen hadden we geen georganiseerde sprint meer.”

‘We rijden voor de winst’
Het zou dus een lastige sprint gaan worden, na de inspanningen die Annemiek onderweg al geleverd had. “Mijn positionering was niet meer goed en Team Sunweb had een perfecte lead-out voor Riviera, die won. Ik reed nog een paar rensters voorbij in de laatste 200 meter, maar kon niet op tegen Sunweb. Zij hadden in tegenstelling tot ons gekozen om te gaan voor een sprint finish. Of ik dan zesde, vierde of veertigste word maakt voor mijn tevredenheid na afloop voor de race weinig uit. We rijden voor de winst en als we daarvoor hebben kunnen strijden en ik me goed voelde zoals vandaag, dan ben ik tevreden.”

Gepost door: Aschwin Kruders op zondag 19 maart 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten