dinsdag 3 september 2013

Aanvallend en stoffig begin Ladies Tour

Na een stoffig dagje is de kop eraf in de Boels Rental Ladies Tour. De eerste rit met start en finish in Roden eindigde dinsdag in een massasprint. Daarin reed Annemiek naar de elfde plaats. Een mooi resultaat, maar na afloop was ze vooral blij met het goede gevoel waarmee ze aan de Ladies Tour is begonnen. “Ik was echt vol moraal vandaag en ben ook vol in de aanval gegaan”, vertelt Annemiek na de rit. “Dat was ook de tactiek van het team. Ik had een paar keer een goede aanval, waarbij ik echt power in de benen had. Dus ik voel me echt sterk en heb dan ook veel zin in morgen en de komende dagen.”

De eerste rit in het noorden van Nederland kende dus een grintstrook van ruim twee kilometer en meerdere passages op kasseistroken. “We gaan gewoon niet voor de sprint en zouden na de grintstrook gaan aanvallen. Helaas raakte ik daar in de berm en daardoor mijn positie kwijt. Ik moest dus in de achtervolging in plaats van aanvallen na de grintstrook en dat was wel jammer, want dat was hét moment om aan te vallen. Er werd wel goed doorgereden, maar ik had denk ik goede benen.”

Maar met het aanvallend rijden zat het in ieder geval wel goed bij het Rabobank Liv/Giant Team en Annemiek zelf. “Het was wel jammer dat wij de enige ploeg waren die voor de aanvallen gingen. Ik denk dat je daarvoor meer ploegen hier nodig bent. En qua tactisch aanvallen moet het ook nog even iets beter. We rijden hier met een onwennige ploeg en een nieuw ploeggenootje als stagiaire, dus we moeten elkaar nog een beetje vinden. Dan kan je het op die smalle wegen echt stil leggen, maar daar zaten we nu niet goed genoeg voor gegroepeerd. Maar dat gaan we nog wel even bespreken en dan gaan we er na morgen weer voor.” Woensdag staat een ploegentijdrit rond Coevorden gepland.

Gepost door: Annemiek op dinsdag 3 september 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten