zondag 28 februari 2016

Aanvallen in Omloop van het Hageland

Een dag na de Omloop Het Nieuwsblad stond voor Annemiek zondag alweer een Belgische klassieker op het programma, de Omloop van het Hageland. Hoewel Annemiek meermaals probeerde weg te rijden, draaide de wedstrijd uit op een massasprint. “Maar ik heb vandaag lekker gekoerst met mijn team”, concludeerde ze na afloop tevreden. “We wilden agressief rijden met het team en dat is gelukt. Zelf voelde ik me goed en het was leuk om zo aanvallend te koersen.”

Annemiek reed erg actief en deed ze meerdere keren een poging om weg te rijden. “Ik probeerde het op de kasseienklim, maar kwam alleen te zitten. Daarna ging Gracie en zij was lange tijd weg met Anouska Koster van Rabo-Liv. Met nog drie plaatselijke ronden te gaan, pakten we hen terug en begon het spel opnieuw. Om en om vielen we aan en ik vond het echt leuk om samen met Sarah Roy, Amanda Spratt en Gracie Elvin zo aanvallend te rijden.”

Finale
Ook in de finale van de wedstrijd ging Annemiek er vol voor. “Ik probeerde het een aantal keer net na de klim en op de smalle weg die daarna volgde waar de wind op de kant stond. In de finale gingen we in de sprint voor Sarah Roy, maar zij schakelde mis en kwam daardoor niet aan sprinten toe. Ik zat net achter haar, maar kwam ingesloten te zitten waardoor ik zelf ook niet kon sprinten.”

Gepost door: Aschwin Kruders op zondag 28 februari 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten