zondag 27 juli 2014

Aanvallen en genieten op Champs-Elysées

Met Annemiek en de rest van het Rabo Liv team in een actieve rol, is de eerste editie van La Course zondag voorbij gevlogen. Een gemiddelde van 44 km/uur haalde het vrouwenpeloton in de koers die voorafgaand aan de finish van de Tour de France op de Champs-Elysées werd verreden. Uiteindelijk won Marianne Vos, nadat Annemiek in de finale de sprint voor haar aantrok. “Ik heb nog nooit een wedstrijden gereden die zo snel voorbij vloog”, laat Annemiek weten. “Ik had echt goede benen vandaag en had me voorgenomen om er alles aan te doen om mee te zitten met de aanval. In de sprint zouden we voor Marianne gaan”

Aanvallen bleek lastig in de koers waarin ontzettend snel gereden werd. Veel rensters probeerden het, maar heel groot werden de verschillen nooit. “Op de weg naar de Arc de Triomph lagen vooral kansen en daar probeerde ik het een paar keer. Het meest kansrijk was een ontsnapping met Trixi Worrack, waar ik echt volle bak mee doorgereden heb. De aanmoedigingen aan de kant waren geweldig. Er was veel publiek, waaronder ook veel Nederlanders. Ik heb een ronde vooruit gereden, maar er waren veel sprintersploegen die gingen voor de sprint.”

Die massasprint bleek dus ook niet te vermijden. “De kans om weg te rijden was gewoon heel klein. In de finaleronde vonden we elkaar mooi als ploeg. De lead-out liep niet helemaal perfect, maar Marianne zat goed gepositioneerd. Het is mooi dat zij het wist af te maken. Zelf ben ik blij dat ik echt lekker gekoerst heb. Ik heb geprobeerd om mijn kansen te pakken. In de komende week ga ik even gas terug nemen. Een weekje zonder trainingsschema, om daarna weer te focussen en op te bouwen naar de wereldbekers en het einde van het seizoen.”

Gepost door: Annemiek op zondag 27 juli 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten