zondag 18 oktober 2020

Aanval loont niet in Ronde van Vlaanderen

In de Ronde van Vlaanderen heeft Annemiek zich zondag weer nadrukkelijk getoond. Ze ging in de finale in de aanval, maar vond zichzelf gevangen in een sterk blok met rensters van Boels-Dolmans. Namens die ploeg reed Chantal van den Broek – Blaak uiteindelijk solo naar de zege. Achter hen maakte Annemiek deel uit van een groep achtervolgers die sprintte om de tweede plaats. Daarbij wist ploeggenote Sarah Roy als vijfde te finishen. “Het was mooi om te zien dat ik toch wel weer een mooi niveau kon laten zien en in de finale mee kon koersen.”

Nadat een kopgroep lange tijd vooruit reed, brak de wedstrijd in de laatste veertig kilometer echter open. Het peloton dunde eerste verder uit, waarna er aangevallen werd. Annemiek ging er daarbij solo vandoor. “Ik had een heel goede aanval vond ik, toen we de Kruisberg afreden”, zo kijkt ze erop terug. “Daar waren een aantal aanvallen, waar ik goed overheen ging en waarna ik alleen kwam te rijden. Helaas wist Anna van der Breggen bij me aan te sluiten en zij wilde niet meerijden. Dat was geen verrassing voor mij, maar het was wel jammer. Ik wist dat ik solo moest gaan.”

Van der Breggen’s ploeggenote Chantal Blaak van der Broek – Blaak was het die uiteindelijk met nog achttien kilometer tot de finish wegreed. Annemiek: “Op de Oude Kwaremont had Chantal een heel sterke aanval. Ik kon daar niet bij mee. Helaas was de samenwerking in de achtervolgende groep daarna niet zo goed. Ik kreeg vervolgens de opdracht om voor Grace Brown te rijden. Die kon zich zo rustig houden en ik moest proberen het gat naar Chantal dicht te rijden.”

Goed gevoel
“Het gat dichten lukte helaas niet, maar ik kijk wel met een goed gevoel terug op deze Ronde. Het was fijn om weer lekker te kunnen koersen. Ik heb er van genoten. Boels-Dolmans speelde het slim. Ze reden als collectief heel sterk en daar hadden we helaas geen antwoord op, maar voor mijzelf ben ik blij met hoe ik hier wegga. Met de benen van Luik had ik hier niets te zoeken gehad. Ik ben super blij dat ik weer in goede vorm deze Ronde van Vlaanderen hebben kunnen rijden en dat ik de finale mede kleur kon geven.”

Foto: Getty Images

Gepost door: Aschwin Kruders op zondag 18 oktober 2020

2 reacties op “Aanval loont niet in Ronde van Vlaanderen”

  1. Nicola schreef:

    “Ik kreeg vervolgens de opdracht om voor Grace Brown te rijden.” A questo punto hai fatto bene a mollare la Mitchelton.

    La Mitchelton non è stata in grado di proteggerti al Giro Rosa quando sei caduta. La maglia rosa deve sempre essere scortata nei finali di tappa, guidata davanti dalla squadra con un trenino, la Mitchelton ti ha sempre lasciato scoperta, ora pure questo, hai fatto bene a scaricarli 😉

  2. Jammer Annemiek maar toch blij dat je weer ouderwets koers hebt gemaakt. Alleen de wereldkampioen kon jou nog met moeite in bedwang te houden. Veel succes in Madrid, als je nog gaat, en anders alvast een hele goede winter gewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten