woensdag 27 april 2016

24 uur prof met Annemiek sneeuwt onder

De vierde editie van ’24 uur prof met Annemiek’ is dinsdag helaas afgelast. Een niet verwacht en zeker niet gehoopt pak sneeuw bracht de plannen van Annemiek en de groep flink in de war. Daardoor kon de fietstraining niet doorgaan en moest er dus wat nieuws bedacht worden. “We hadden weer een hele leuke groep bij elkaar en begonnen ’s avonds met kennismaken tijdens het diner waarbij al allerlei vragen op mij afgevuurd werden”, kijkt Annemiek toch ook positief terug.

Na die eerste vragen en het diner, begon ze zelf te vertellen. “Te beginnen met wat verhalen uit de praktijk over hoe ik train, waarbij ik mijn trainingsschema toelichtte van hoe ik heb toegewerkt naar dit voorjaar. Maar we deden ook een quiz, een kijkje in mijn koffer en hoe ik mij qua voeding voorbereid op een belangrijke koers. De volgende ochtend zouden we net als voor belangrijke koers drie uur van te voren gaan ontbijten.”

Dat plan liep echter anders. “Ik werd wakker en vond het om zeven uur al verdacht licht in mijn kamer. Ik kreeg een appje van Mark Bergmans, de hoteleigenaar met een sneeuwfoto… Ik dacht eerst: dit is een grap, rende vervolgens naar het raam… en zag dat het inderdaad helemaal wit was buiten en zelfs nog steeds aan het sneeuwen was…”

Hoe nu verder?
“Crisisoverleg met Mark, want hoe zouden we dit oplossen? Veiligheid staat voorop en aangezien we niet ‘gewoon een stuk gaan fietsen’ zag ik geen mogelijkheden om de clinic op een verantwoorde manier door te laten gaan. Bovendien, als iedereen helemaal koud wordt, dan gaat de lol voor de deelnemers en daarmee ook voor mijzelf er snel van af. Onderweg staan we toch best wel wat stil als ik iets uitleg over wat we gaan doen, of hoe een gedeelte van het parcours benaderd wordt door het peloton tijdens de Ronde Van Drenthe. Aangezien we toch moesten ontbijten hebben we dat nog gezellig samen gedaan en daarbij was er gelukkig alle begrip voor het annuleren van het fietsgedeelte.”

Nieuwe poging eind mei
“De oplossing die we hebben bedacht is dat we dit jaar nog een 5e editie gaan organiseren en wel op maandagavond 30 mei en dinsdag 31 mei overdag. Er kunnen zich dus ook weer opnieuw mensen aanmelden en de groep die deze keer erbij was kan vanaf het ochtendprogramma meedoen op dinsdag 31 mei. Kon je deze editie dus niet, maar heb je wel interesse? Stuur dan mij een mailtje via mijn website. Ik hoop iedereen weer te zien op 30 en 31 mei en dan hopelijk met beter weer!!”

Gepost door: Aschwin Kruders op woensdag 27 april 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten