zondag 29 mei 2011

1 en 2 in Wijk en Aalburg!

De 7 dorpenomloop van Wijk en Aalburg was dit jaar gepromoveerd van nationale wedstrijd naar een internationale wedstrijd met UCI 1.2 status. Er stond dan ook een mooi internationaal deelnemersveld aan de start in deze thuiskoers van Marianne. Het is wel duidelijk dat men trots is om Marianne in hun gemeente te hebben wonen, want langs de kant stonden veel fans om haar aan te moedigen!

Wij wilden met onze ploeg gebruik maken van de stevige wind en zo de wedstrijd hard maken. Al in de eerste ronde zetten we het op de kant, zodat er een groep van 30 rensters overbleef. Vervolgens bleven we actief met ons team om deze groep verder uit te dunnen met het opzetten van nieuwe waaiers. Uiteindelijk resulteerde dit in een kopgroep van dertien met van ons team buiten mijzelf Marianne en Loes erbij. Marianne demarreerde zo’n 25 kilomter voor de finish als eerste en kreeg Kirsten Wild (AAdrink) en Katie Colclough (HTC) mee. Het leek er lang op dat zij gingen sprinten om de winst, maar deze groep viel stil en op 900 meter van de streep kwam de groep weer samen en was het snel schakelen om de sprint voor Marianne aan te trekken. Ik ging als eerste de bocht door met Marianne in mijn wiel en verwachtte eigenlijk dat de rest er overheen zou komen, maar er kwam niemand meer overheen. Marianne won zo voor de vierde keer haar thuiskoers en het was mooi om met twee van Nederland Bloeit het podium op te mogen!

Deze week rijd ik donderdag nog het districtskampioenschap tijdrijden in Baambrugge. Dat is een mooie voorbereiding op het NK tijdrijden eind juni in Veendam. Daarna vertrekken we met de ploeg naar Spanje. A.s. zondag is daar de wereldbeker in Valladolid. Aansluitend rijden we een etappekoers in Spaans Baskenland.

Gepost door: Annemiek op zondag 29 mei 2011

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten